2011. március 17. 18:10

Az Orbán-kormány bűnei miatt fél a miniszterelnök?

A Magyar Szocialista Párt megdöbbenéssel hallgatta a statiszták origo.hu-nak adott interjúját, amelyből kiderült, a tapsoló fiataloknak fejenként 2 ezer forintot ígértek feketén, szerződés nélkül.

Az ügy politikai üzenete egyértelmű: Orbán Viktor fél a támogatók hiányától egy közszereplésen, és élő kordon mögé bújik.

 Az ilyen eljárást a Magyar Szocialista Párt visszatetszőnek tartja egy olyan kormánytól, amelyik nap mint nap tisztességről, igazságosabb közteherviselésről és magas társadalmi támogatottságáról szónokol.

 Az üggyel kapcsolatban a Magyar Szocialista Párt minden adófizető állampolgár nevében választ vár arra a kérdésre:

 - milyen forrásból származott a tapsolókra költött, feketén kifizetett összeg?

- tudni akarjuk, hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya milyen példát kíván állítani a tapsolásra törvénytelenül alkalmazott fiatalok elé ezzel a magatartással?

- a Fidesz egymillió új munkahelyet fekete munkásokkal, tapsikolókkal képzeli el, vagy végre előáll egy tisztességes és reális tervvel is a munkanélküliség csökkentésére?

- mitől fél Orbán Viktor, amikor 500 statisztát állít önmaga és a választópolgárok tömege közé?

 Nem lepődünk meg a fekete pénzeken, hiszen jól emlékszik még mindenki az Ezüsthajóra, vagy az Orbán-szőlőknél a miniszterelnök kijelentésére: "ne mi nyerjük a legtöbbet!" De akkor sem lett a kormányzás vége a happy end. Kaya Ibrahimmal történt bűvészmutatványai után ezen az apróságon meg sem kell lepődni.

 Az Orbán-csomag után érthető, ha Orbán Viktor már saját híveit sem meri közel engedni magához, csak fizetett klakkolókkal veszi körbe magát, akik nem teszik neki szóvá testközelből, hogy hová vezet ez a felelőtlen kormányzás, az alkotmányos puccs.

 Petőfi versét megkurtíthatják, a bértapsolókat fizethetik feketén, de az MSZP továbbra is kiáll a szabadság és az igazságosság, az emberek mellett.

 Török Zsolt,

szóvivő