Az Orbán-kormány leépíti az egészségügyet

Hiába a kormányzati sikerpropaganda, hiába kampányol Szócska Miklós az európai uniós forrásokból megvalósuló egészségügyi beruházásokkal, Magyarország pontosan látja, hogy az Orbán-kormány nem föl, hanem leépíti a magyar egészségügyet.

A magyar betegek és hozzátartozóik nap mint nap szembesülnek azzal a zűrzavarral, amit az egészségügy megmentését ígérő Orbán-kormány az elmúlt három évben okozott. A kórházi várólisták ma egészségtelenül hosszúak, a diagnosztikai központokban is kígyózó sorok állnak, és ezeket csak a fizetőképes betegek tudják megkerülni.

Az egészségügyi fejlesztések ma már nem csupán nélkülözhetetlenek, elodázhatatlanok is. Éppen ezért jó látni, hogy Orbán Viktorral ellentétben az európai közösség nem engedi el magyar betegek kezét és évente több tízmilliárd forinttal járul hozzá a gyógyulásukhoz. Ám az uniós fejlesztéseket hirdető táblák mögött az emberek látják és sajnos a saját bőrükön érzik is a Fidesz egészségügyet romboló politikáját, amely három év alatt 300 milliárd forintot vont ki az ágazatból.

Az MSZP olyan Magyarországot akar, ahol a gyógyulás nem csupán a gazdagok kiváltsága. Az MSZP ezért 2014 után a mainál igazságosabb és biztonságosabb egészségügyi ellátórendszert fog felépíteni.

Tukacs István,
az Egészségügyi bizottság tagja