mszp.hu | Belföld
2024. június 03. 11:51

A kormány pénzt hazudik az emberek zsebébe, miközben a munkavállalók kétharmadának kevesebbet ér a fizetése

A kormány pénzt hazudik az emberek zsebébe, miközben a munkavállalók kétharmadának kevesebbet ér a fizetése
Tavaly a munkavállalók csaknem kétharmada azzal szembesült a statisztikai adatok alapján, hogy kevesebbet ér a fizetése, miközben 2022-ben még csak a dolgozók 33 százalékának csökkent a fizetésének vásárlóereje. A dolgozók 61,8 százalékának körében mért reálbércsökkenés súlyozott átlag szerint nagyjából 13 százalék volt.
Ebből is látszik, hogy az Orbán-kormány csak a szavak szintjén foglalkozik a munkavállalókkal, hiszen pénzt hazudik az emberek zsebébe, azt mondják, hogy törődnek az emberekkel, miközben sok tekintetben nehéz helyzetbe hozzák a munkavállalókat. 
 
A kormány 2010 óta azzal magyarázza a külföldi nagyvállalatok adófizetői pénzzel való telepumpálását, hogy arra azért van szükség, mert ennek elmaradása esetén ezek a cégek „összepakolnak és elmennek”. Ezzel szemben a magyar munkavállalók vándoroltak el Magyarországról.
 
Az MSZP szerint valódi megbecsülés kell a dolgozóknak. A munkavállalók megbecsüléséhez és jólétük megteremtéséhez elegendő forrás áll rendelkezésre, ám a kormány nem biztosítja azt, hiányzik a részéről az akarat és a motiváció is.
 
A magyar munkavállalóknak is jár a jólét, a megbecsülés, az odafigyelés, a gondoskodás és a biztonság, mivel semmivel sem érnek kevesebbet, mint a német, a svájci vagy luxembourgi társaik.
 
Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke

Kapcsolódó párttagok