MTI/mszp.hu | Belföld
2015. június 23. 10:07

Az Orbán-kormány tartozik a budapestieknek

Az MSZP szerint az Orbán-kormány annak ellenére folyamatosan visszautasítja a budapestiek jogos igényeit, hogy nekik pénzzel és tisztelettel is tartozik.

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője mondta ezt a Fővárosi Közgyűlés keddi ülését megelőző sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, a budapestiek naponta 15 milliárd forint adót fizetnek be a költségvetésbe, a Miniszterelnökséget vezető Lázár János a közelmúltban mégis éppen ekkora összegű támogatást utasított vissza, sőt a következő években további 7 milliárd forinttal csökkentené a főváros segítését.

Horváth Csaba elfogadhatatlannak nevezte ezt, ahogy azt is, hogy szerinte Lázár János iskolákat, kórházakat és legutóbb a Dagály strandot követelte a kormánynak.

A szocialista politikus kérdésre válaszolva azt mondta, a város hírnevének javítása érdekében támogatják a budapesti olimpiára történő pályázást. Az ördög természetesen mindig a részletekben van - fogalmazott, hozzátéve, a pályázat minősége attól is függ, hogy a beruházások hosszú távon miként hasznosíthatók.