MTI/mszp.hu | Belföld | szociális ellátórendszer
2015. június 06. 13:26

Az Orbán-kormány teljesen szétverte a szociális ellátórendszert

Botka László, a párt választmányi elnöke, a Tóbiás Józseffel közösen megtartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy idén márciustól az Orbán-kormány teljesen szétverte a szociális ellátórendszert, megszüntettek minden korábban létező támogatást és segélyt, majd a "demagóg módon" bevezetett új rendszer kizárólag a helyi közösségek feladatkörébe utalta a rászorulók támogatását.

A tapasztalatok szerint emiatt sok tízezer ember vesztette el a támogatási formákat, az önkormányzatokra pedig óriási terhet rakott az új rendszer - szögezte le Szeged polgármestere. Hozzátette, az MSZP ezért parlamenti módosító csomagot adott be, melynek célja, hogy legalább azon a szinten lehessen tartani a szociális rendszert, mint ahogyan korábban működött.

A választmányi elnök a sajtótájékoztatón a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban elmondta, semmilyen reálgazdasági ok nem indokolja, hogy május-júniusban fogadja el a Parlament a 2016-os büdzsét, szavai szerint ennek a lépésnek egyértelműen hatalompolitikai indokai vannak.

Mondta az MSZP választmányi elnökea Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló-Harangodon szombaton.