Az ország rosszabbul teljesít

Félrevezető nyilatkozatot tett Varga Mihály a magyar gazdaságról ma, a lakosság 90 százaléka épp az ellenkezőjét tapasztalja annak, amit a nemzetgazdasági miniszter mondott. Csak a kiválasztott kevesek, az igazságtalanul megjutalmazott kiváltságosok jártak jobban az elmúlt három és fél évben.

Az egykulcsos adóval a legrosszabb helyzetben élők jártak rosszul. Megszüntették az adójóváírást, megadóztatták a cafeteriát, emelték munkaadói járulékokat, több tízezer embert elbocsátottak a közszférából, felemelték az áfát, új adókötelezettségeket találtak ki, az egyszerűsített vállalkozói adót 37%-ra emelték. Emelték az illetékadót, minden vállalkozónak kamarai tagdíjat kellett fizetnie, ingatlanadót találtak ki. Sárgacsekk adó, tranzakciós adó.

A bankadóval ellehetetlenítették a hitelezést, telekommunikációs adót találtak ki, dohány-, alkohol jövedéki adót emeltek, chipsadót vetettek ki, az  üzemanyagok jövedéki adóját megemelték, újévkor a benzint és a gázolajat sokadjára elviselhetetlenül drágították, az autógáz jövedéki adóját 100%-kal megemelték, bevezették a baleseti adót (az állami autókra érdekes módon nem), emelték az autópálya-díjakat, új matricarendszert vezettek be.

Csökkentették a szociális juttatásokat, a rokkantsági ellátást, bevezették a szociális hozzájárulási adót, növelték a kommunális adót, bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékeket emeltek, a betéti kamatok után 6%-os egészségügyi hozzájárulást vezettek be, a pénztárgépekkel sem a kereskedők, hanem az állam vagy csókosai jártak jól. Eközben elvonták 3 millió ember 3000 milliárdos magánnyugdíj megtakarítását, megvonták a nyugdíjasok ingyenes közlekedését, a közmunkabért csökkentették, ismét lett tandíj, csökkentették a diákok támogatását, csökkentették és számtalan rászorulótól megvonták a szociális segélyt.

A szegények még szegényebbek, a gazdagok még gazdagabbak lettek. A gazdasági miniszter remek számai mögött megalázott és megnyomorított emberek állnak.  Az ország egyre távolodik a felemelkedéstől és az európai jóléttől.

Magyarország sokkal rosszabbul teljesít, mint bármikor.

Kormos Kata
szóvivő