mszp.hu | Belföld
2019. augusztus 30. 13:58

A Szövetség budapesti polgármesterjelöltjei már sikeresen leadták a szükséges ajánlásokat!

A Szövetség budapesti polgármesterjelöltjei már sikeresen leadták a szükséges ajánlásokat!
Sikeres a teljes ellenzéki összefogás jelöltállítási kampánya. A budapesti polgármesterjelöltek máris leadták a szükséges aláírásokat. Erről tartottak ma délelőtt sajtótájékoztatót az összefogás képviselői.
„Több mint 20.000 összegyűjtött ajánlás, egy főpolgármester és 5 párt. És ami a legfontosabb: a budapestiek szándéka, a budapestiek akarata, hogy változás legyen, és ezt a változást Karácsony Gergely képviseli! A mai napon leadunk több, mint 16.000 ajánlást és természetesen folytatjuk a gyűjtést!” – indította 2019. augusztus 30-án délelőtt Budapesten a szövetséges pártok sajtótájékoztatóját Molnár Zsolt, budapesti elnök a Magyar Szocialista Párt részéről.
 
Gy. Németh Erzsébet, elnökségi tag a Demokratikus Koalíció nevében kijelentette: „Október 13-án Budapestnek új főpolgármestere lesz Karácsony Gergely személyében, új, 23 kerületi polgármester, és mögöttük 23 kerületi, ellenzéki többség. A következő 6 hétben is mindent megteszünk azért, hogy ez így legyen!”
 
Kerpel-Fronius Gábor a Momentum képviseletében elmondta, ők is Karácsony Gergely mögött állnak, és azért küzdenek, hogy október 13-tól más, átláthatóbb vezetése legyen Budapestnek. „Olyan várost akarunk, amelyben a jelenleginél és a korábbinál sokkal erősebb átláthatósági szabályok biztosítják, hogy a város átláthatóbban, a polgárok érdekében működjön. Ezen fogunk dolgozni a következő hat hétben is, és ehhez kérjük minden polgár segítségét, úgy aktivisták, mind támogató szavazataik révén.”
 
Béres András a Párbeszéd elnökségi tagja elmondta, szerintük Karácsony Gergely hozza majd el a várt változást. „Karácsony Gergely az, aki két körben is megnyerte az előválasztást meggyőző többséggel, így megtaláltuk a méltó embert. A budapesti emberek többsége változást akar, nekünk az a dolgunk, hogy ennek a feltételeit teljesítsük.”Ezután felhívta a figyelmet annak veszélyére, hogy sok helyen a fideszesek úgy állítják be magukat, mint a helyi egyesületek emberei, mivel elmondása szerint „már maguk is cikinek érzik a fideszes logót” és próbálnak valahogy háttéremberként bejutni, ami Béres szerint nem elfogadható. 
 
Heltai László, az LMP budapesti elnöke zöld szempontból értékelte a választás tétjét. „Olyanok fogják-e vezetni a várost, akik le akarják tarolni a Római-partot, vagy olyanok, akik fákat ültetnek, mert csak így lehet biztosítani az élhetőséget a többség számára, és mi a nagy többségnek dolgozunk!” – mondta Heltai, aki beszédében „betonemberekre” és „faemberekre” osztotta a város politikusait.
 
Molnár Zsolt ezt követően átadta az Összefogás meghívóját: „Mindenkit tisztelettel várunk holnap 18 órakor a Szabadság téren közös kampánynyitó ünnepségünkre, ahol fűre lépni szabad lesz!” – zárta a sikeres polgármester ajánlásgyűjtésekről szóló bejelentést Molnár Zsolt a Magyar Szocialista Párt budapesti elnökne.