mszp.hu | Külföld | Európai Unió
2019. július 10. 11:29

Az S&D sem támogatja a Fideszes jelölteket az Európai Parlamenti bizottságok alelnöki posztjaira!

Az Európai Szocialisták és Demokraták (S&D) csoportja ma reggeli frakcióülésén - Ursula von der Leyen Európai Bizottsági elnökaspiráns mai meghallgatása előtt - rendkívüli napirendi pontként szavazott arról, hogy a frakció milyen álláspontot képviseljen a Néppárt (EPP) Fideszes bizottsági jelöltjeivel kapcsolatban.
Mint ismeretes, a Fidesz öt képviselőjét is jelölték különböző európai parlamenti szakbizottságok alelnöki posztjaira, melyek közül Deutsch Tamás költségvetési ellenőrző bizottságban betöltött alelnöki posztja önmagában az európai értékek arcul csapásával érne fel. Felháborító és megengedhetetlen, hogy az Európai Unió ellen hazug hadjáratot folytató Orbán-rezsim katonáit ültessék fontos pozíciókba az Európai Parlamentben!
 
Az S&D frakció ma elsöprő többséggel megszavazta, hogy a mai szavazásokon nem fogja támogatni a Fideszes jelölteket a szakbizottságok alelnöki posztjaira. Egyértelmű jelzést küldünk tehát Orbán Viktornak: aki a jogállamiság lebontásával putyini diktatúrát épít Európa közepén, annak nincs helye az EP meghatározó posztjain sem. Európa ellenségeiek mi nem osztunk lapot!

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21