mszp.hu | Belföld
2021. december 14. 14:52

Az ügyészség szerint Völner más kormányzati tisztségviselőkkel is seftelt – nyilvánosságra kell hozni a korrupciós ügy minden részletét!

Az ügyészség szerint Völner más kormányzati tisztségviselőkkel is seftelt – nyilvánosságra kell hozni a korrupciós ügy minden részletét!
A Legfőbb Ügyészség az Országgyűlés Mentelmi bizottságával olyan információkat osztott meg, amelyekből kiderül, hogy az MSZP Völner Pál korrupciós botrányának kirobbanásától kezdve indokoltan követelte az egykori államtitkár valamennyi tevékenységének vizsgálatát és a titkosított részletek nyilvánosságra hozatalát.

A hatóság szerint ugyanis Völner az Igazságügyi Minisztériumon kívül, más területeken is nyújtott fix áras vagy havi díjas szolgáltatásokat. Csúszópénz ellenében vállalta oktatási intézmények elindításához szükséges engedélyek elintézését az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. Ezen felül pedig az ügyészség konkrétan meg is nevezi az ITM körforgásos gazdasági fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárát és a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztert, akiknél Völner megpróbálta elintézni egy személyre szabott milliárdos nagyságrendű pályázat kiírását.

Ők pedig a mai nap is hivatalban vannak. Ilyen következményei vannak a jobboldalon annak, ha valaki gyanúba keveredik?

A legfőbb ügyésznek ezért több kérdést is meg kell válaszolnia az egyre terebélyesedő, már minisztériumokat átívelő korrupciós botránnyal kapcsolatban. Folytatnak-e nyomozást az oktatási intézmények elindításához szükséges engedélyek kiadása ügyében? Folyik-e nyomozás az ITM államtitkára és Süli János miniszter ellen? Vizsgálják-e, hogy Völner Pál mit intézhetett még el a kormányzati pozíciója és kapcsolatai révén?

A Völner-ügy bemutatja, hogy a különböző ügyekben hogyan szeli át az egész Orbán-kormányt a korrupció, éppen ezért a bukott államtitkár botrányának minden részletét nyilvánosságra kell hozni, a gyanúba keveredett kormányzati tisztségviselőket pedig azonnali hatállyal el kell távolítani a hivatalukból, végkielégítés nélkül.

MSZP