mszp.hu | Belföld | tanévnyitó
2018. szeptember 01. 12:50

Az új tanév margójára

Az új tanév margójára
"Egy nemzet megbocsájthatja elnyomóinak a szolgaságot, a börtönöket, a kínzásokat, a nyomort, az éhezést, minden erőszakot, minden bajt, minden szenvedést, de az agya ellen elkövetett merényletet, intelligenciájának elnyomását - soha! soha! soha! Az ilyen gaztettre nincs bocsánat!" (Blanqui)
A merénylet már elkövetődött. A negyedik Orbán kormány ebben a tanévben csak bevégzi azt a rombolást, amelyet a korszerű oktatás, a színvonalas kultúra ellen eddig már fokonként elkövetett.
 
Gyermekeink többsége az állam iskoláiban szakmailag felszínes, tartalmilag hamis, ál- keresztényi és ál - nemzeties mentalitással átitatott tananyag bemagolására kényszerül. Tudása tehát hasznavehetetlen és értéktelen, a XXI. századhoz méltatlan lesz, jó eséllyel tehát nem tudja majd megkezdeni felnőtt életét.
 
Pedagógus társaim, barátaim! A megoldás már csak a Ti kezetekben lehet!
 
A tantermek ajtaján még megvan az ajtó! 
 
Ha azt becsukjátok magatok mögött, és belenéztek tanítványaitok csillogó, ma még érdeklődéssel teli szemébe, tudnotok kell, mi a teendőtök. Tudjátok, mire esküdtetek, mi a hivatásotok! Tudjátok, hogy tanítani csak tiszta forrásból szabad!
Ne féljetek! A jövő a Ti igazságotokat bizonyítja!
 
 
2018. 08. 31.
Kajtárné Botár Borbála elnök
Magyar Szocialista Párt
Országos Pedagógus Tagozata