MTI/mszp.hu
2012. június 01. 11:40

Az újabb nemzeti konzultáció 'egyszerű pénzkidobás'

Az MSZP a nemzeti konzultáció bojkottjára szólítja fel szimpatizánsait - közölte Mesterházy Attila pártelnök pénteken a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

A politikus szerint a közel egymilliárd forintba kerülő "levelezés", az újabb nemzeti konzultáció "egyszerű pénzkidobás".

A kérdésekre mindenki tudja, mi a válasz; az, hogy Magyarországon komoly gondot jelent a munkanélküliség, és ezen az elmúlt két évben semmit nem tudott változtatni a kormány, annak ellenére, hogy korábban egymillió új munkahelyet ígért - jelentette ki a pártelnök.

Elmondta, szerintük ebben a helyzetben az a helyes, ha a választók éreztetik, hogy ez felesleges pénzkidobás, és azzal demonstrálják egyet nem értésüket, a kormány teljesítményével szembeni elégedetlenségüket, hogy nem küldik vissza a kérdőívet, azaz bojkottálják a nemzeti konzultációt.

Véleménye szerint az arra szánt pénzt például egy munkaerő-piaci alapba kellene betenni, és képzésre, átképzésre fordítani.

Az MSZP csütörtökön Békés megyében tartott frakcióülést, és Mesterházy Attila a nemzeti konzultációra utalva kijelentette: "nem levelezgetni kell, hanem tenni, cselekedni, hogy növekedjék a foglalkoztatottság jelentős mértékben". A politikus Békéscsabán azt mondta, a frakció úgy döntött, felszólítják szimpatizánsaikat, szavazóikat, hogy ne küldjék vissza a kormánynak a konzultációs kérdőíveket, a "levelezgetés" pedig szerintük pusztán PR-akció, amely sokkal inkább adathalászásnak tűnik a számukra.