Az uniós forrásokból Magyarországot kellene fejleszteni, nem pedig a Fideszt gazdagabbá tenni

Az uniós forrásokból Magyarországot kellene fejleszteni, nem pedig a Fideszt gazdagabbá tenni
Az uniós pénzek fideszes ellopását nem egy parlamenti vitanap fogja meggátolni, hanem a kormányváltás. 2018-ban a kormányváltást követően számon fogjuk kérni az uniós milliárdok sorsát. Önálló, korrupciót vizsgáló ügyészséget fogunk létrehozni és annak érdekében, hogy a fejlesztésre szánt pénzeket ne lehessen ellopni, átláthatóvá tesszük az állami pénzköltést és nyílttá a pályáztatást.
A magyar gazdaságot az uniós források tartják életben. Ezek nélkül a Fidesz unortodox gazdaságpolitikája már rég romba döntötte volna az országot. Az uniós pénzek jelentős részét nem fejlesztésre használja a kormány, hanem a fideszes családtagokat és haverokat gazdagítják tovább. Elég csak Tiborcz Istvánra vagy Mészáros Lőrinczre gondolni. A tisztességes vállalkozóktól pedig „alkotmányos költség” néven kenőpénzeket szednek be, ahogy tette azt Mengyi Roland fideszes képviselő.
 
Ezt a rendszert egy vitanap nem tudja felszámolni, éppen ezért az MSZP frakciója azon nem vesz részt. Kormányváltásra van szükség, mert minden eurócentnek Magyarország fejlődését kell szolgálnia, de amíg a Fidesz van hatalmon, addig fejlődés nem lesz, csak mértéktelen korrupció.
 
Tóth Bertalan,
az MSZP frakcióvezetője

Kapcsolódó párttagok