mszp.hu | Belföld | fizetésemelés fizetésemelés 2015
2016. november 22. 13:28

Az urizáló fideszes elit a multik oldalára állt

Az urizáló fideszes elit a multik oldalára állt
Az MSZP már évek óta mondja, hogy fizetésemelésre van szükség! Az elmúlt két és fél évben az MSZP összesen hét alkalommal indítványozta az érdemi és azonnali fizetésemelést, de az urizáló fideszes elit még csak tárgyalni sem akart erről.
Mára az urizáló fideszes elitnek is végre leesett, hogy fizetésemelés kell. Erre mondjuk: Jó reggelt kívánunk! Ideje felébredni! 
 
De nem a multik adóját kellene csökkenteni, hanem a magyar kis- és középvállalkozások terheit kell mérsékelni. Így lehet érdemi fizetésemelést adni a dolgozó embereknek.
 
Az urizáló fideszes elit gazdaságpolitikája a felső 10-20 százaléknak kedvez: miközben agyonadóztatja a bérből és fizetésből élőket, az így elvett adóforintokból a gazdagok és a multicégek adóját csökkenti. Nincs még egy olyan ország, ahol az állam elveszi a minimálbér több mint harmadát!
 
Az MSZP a dolgozó emberek, a nyugdíjasok és a nők pártján áll. A biztos megélhetés érdekében azért küzdünk, hogy:
legyen nettó 100 ezer forint a minimálbér, csökkenjenek a munkaadókat terhelő járulékok;
 
térjünk vissza a korábbi nyugdíjemelési rendszerhez, mert a korábbi számítási mód alapján a megalázó 0,9 százalékos emelés helyett most több mint 3 százalékos nyugdíjemelésnek kellene jönnie;
 
csökkentsék az energiaárakat, senki se fizessen többet az energiáért, mint amibe az valóban kerül;
 
folytatódjon az alapvető élelmiszerek áfacsökkentése!
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok