Az utolsó lehetőség

Az Orbán-kormány három év alatt egyharmadával csökkentette a Honvédség költségvetését, ami mára csaknem százmilliárdos nagyságrend.  

Sajtóinformációk a Fidesz kihelyezett frakcióülésén tárgyalnak az egyes kabinetek a jövő évi költségvetésről. Így feltételezhető, hogy napirendre kerül a honvédelmi büdzsé is. Elvárjuk, hogy a Fidesz végre találja meg a valósággal elvesztett kapcsolatát, és vegye végre észre, hogy milyen pusztítást vitt véghez a Honvédségben az óriási pénzkivonással!

Elvárjuk a honvédelmi tárca vezetésétől, hogy álljon ki végre az általa képviselendő szakterületért, a Honvédség helyzetének javításáért, hisz ez lenne a minimum a 3 éve tartó megszorítások után, amiket a kormány kizsákmányoló politikája okozott.

Hamarosan kiderül: további megszorítások áldozatává válik-e a Honvédség, vagy végre felismeri a kormány, hogy három évig rossz honvédelmi politikát folytatott?

Az MSZP elvárja, hogy a kormány érdemben javítsa a Honvédség személyi állományának életszínvonalát és munkakörülményeit!

Ez a jelenlegi kormány utolsó lehetősége, hogy tegyen valamit azért, hogy üres szavak helyett tettekben becsülje meg katonáink kockázatvállalását és kiváló helytállását!

Ha erre nem képes a következő kilenc hónapban sem, akkor 2014 tavaszán az MSZP fogja megállítani a fideszes pusztítást a honvédelem területén is!

Demeter Márta
az Országos Elnökség tagja