mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 11. 12:55

Azonnal adjanak pénzt a csepeli kompra és állítsák meg a térség közlekedésének rombolását!

Azonnal adjanak pénzt a csepeli kompra és állítsák meg a térség közlekedésének rombolását!
Már így is nehéz a térség forgalma, hiszen képtelen a fideszes kormány úgy az M0-s karbantartására, mint a megfelelő hidak kiépítésére. Eddig még azt sem tudták megindokolni, miért veszélyeztetik az embereket a vízi átkelés alapvető megújításának elmaradásával.

Ellehetetlenítik Dél-Budapest közlekedését, de nem fogják tudni megállítani Csepel és Soroksár lakosainak rendíthetetlen küzdelmét – emlékeztetett az MSZP online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettesese, Csepel-Soroksár előválasztási képviselőjelöltje, valamint Takács Krisztián és Losonci Róbert helyi MSZP-s képviselők szerdán, Csepelen.

„Miért van az, hogy az ország 34 kompja közül, a fővárosi Csepel-soroksári komp egyetlenegy fillért támogatást sem kapott? Annak ellenére, hogy a komp bizony felújításra, megerősítésre szorulna. Palkovics miniszter úr hozta meg ezt a döntést, de előre a pályázati elbírálás folyamán Tóth Péter államtitkár úgy fogalmazott, hogy hiába is kérnének többet, mert fentről úgy is le fogják húzni” – ismertette Komjáthi Imre.

„Politikai vírusnak” nevezte a Fideszt és „pitiáner politikai bosszúnak” azt, ahogyan próbálják ellehetetleníteni, működésképtelenné tenni a fővárost. „De nem Karácsony Gergelyt szivatják ezzel, tisztelt fideszes urak, hanem az itt élő embereket! A csepelieket, a soroksáriakat! (…) El kell takarítani ezt a kormányt: ki kell mozdítani a hatalmából! Ennek első lépése, hogy támogassák az előválasztáson Karácsony Gergely mozgalmának, az MSZP-Párbeszéd pártszövetségnek a jelöltjeit!” – hívott fel.

„Csepeli MSZP-s képviselőként Losonci Róbert képviselőtársammal csatlakozunk Komjáthi Imre országgyűlési jelölt kezdeményezéséhez, hogy a komp kapja meg a megfelelő támogatást” – mondta Takács krisztián.

„1984-ben építették ezt a kompot (…), akkor még elég jól járhatóak voltak Csepel kivezető útjai, itt a Gubacsi-hídra gondolok és a Kvassay-hídra. Jelen pillanatban az M0-s ellehetetlenítése miatt is nagyon nagy forgalom hárul rá erre a kis kompra (…), nem tud menetrend szerint közlekedni. Megkérdezném én, hogy ezt meddig fogja bírni ez a járat? (…) Mindenképpen a felújítást javasolnánk mi is” – mondta az önkormányzati képviselő, egyben jelezte, hogy a jelenleg a térségért felelős fideszes csepeli polgármestert is fel fogják szólítani az emberek nevében a cselekvésre.

„A Csepelen és Soroksáron élő emberek idege kötélből van, de ez a kötél elszakadt. Reméljük, hogy a komp kötele nem szakad el, és bírja, mert akkor egy újabb közlekedési eszköz esik ki a forgalomból és nehezíti tovább az itt élő emberek életét” – mondta Komjáthi Imre.

„A csepeli és soroksári emberek hangját el kell juttatni a döntéshozókhoz! Ezt meg fogjuk tenni, ki fogjuk kényszeríteni a választ Palkovics miniszter úrból, hogy miért nem kapott támogatást a komp, és meg fogjuk kérdezni Csepel és Sorokság polgármesterét, hogy tudnak-e velünk együttműködni abban, hogy segítsünk az itt élők életén és rendeződjön a sorsuk. Ezeket a lépéseket meg fogjuk tenni keményen és határozottan” – ígérte végezetül Csepel-Soroksár előválasztási képviselőjelöltje.

Kapcsolódó párttagok