mszp.hu | Belföld | közlemény Városliget
2016. július 06. 09:56

Azonnal hagyják abba a civilek és Ligetvédők erőszakos zaklatását!

Azonnal hagyják abba a civilek és Ligetvédők erőszakos zaklatását!
Az elmúlt hetekben azt láttuk, hogy a Fidesz mindent megtesz a több tízmilliárdos Liget-projekt megvalósítása érdekében, annak ellenére, hogy a zuglóiak és budapestiek több mint háromnegyede ellene van az újabb fideszes természetrombolásnak.
A kormányzati erőszak elfogadhatatlan. Nemrégiben volt példa arra, hogy egy önkormányzati cég munkatársa bántalmazott békés tüntetőt, de rendőri erőszakra is – például az 56-os elítélt Mécs Imrével szemben.
 
Az MSZP arra szólítja fel az intézkedő rendőröket, hogy ne lépjenek fel erőszakkal a békés tüntetőkkel szemben és azonnal hagyják abba a civilek erőszakos vegzálását.
 
Egy normális demokráciában a kormánynak kötelessége lenne újragondolni a fővárosiak által elutasított Liget-projektet, ami megszüntetné Budapest egyik tüdejét, legfontosabb fás zöldterületét pedig több ezer tonna betonnal öntené le. A budapestiek több mint nyolcvan százaléka azt akarja, hogy a múzeumok zöldterületeket nem veszélyeztető helyszíneken kapjanak helyet. Érdemes lenne az Orbán-kormánynak rájuk – és a nevükben is tiltakozókra – hallgatnia.
 
Kunhalmi Ágnes, 
az MSZP budapesti elnöke
országgyűlési képviselő, 

Kapcsolódó párttagok