Belföld | bajai videó közlemény
2013. november 05. 16:51

Azonnal hozzák nyilvánosságra Király György hazugságvizsgálatának eredményét!

A bajai videóügyben hírbe hozott Király György a napokban poligráfos hazugságvizsgálatnak vetette alá magát. A vizsgálat eredménye egyértelműen az MSZP Sporttagozatának alelnökének korábbi állításait igazolta: a videó létrejöttében Király György se megrendelőként, se készítőként nem vett részt. Király György a vizsgálatot követően azonnal kikérte annak jegyzőkönyvét a rendőrségtől, amely ezt szóbeli és írásbeli kérésére sem tette meg.

Elfogadhatatlan, hogy a rendőri szervek a vizsgálat érintettjének kérésére sem hajlandók kiadni annak hivatalos eredményét! Különösen elfogadhatatlan, hiszen a Belügyminisztérium államtitkára a folyamatban lévő nyomozásról tényállításokat tesz a Parlamentben. Elfogadhatatlan, hogy addig, amíg az eljárás adatai az MSZP-re nézve hátrányosnak tűntek, az ügy dokumentumai folyamatosan a jobboldali politikai térben és egyes sajtóorgánumoknál landoltak, ám most, hogy a poligráfos vizsgálat egyértelműen cáfolja az MSZP-t ért vádakat, a hatóság annak ellenére nem hajlandó kiadni a poligráfos vizsgálat jegyzőkönyvét, hogy ezt maga az érintett is kérte, a nyilvánosságra hozatalnak tehát büntetőeljárás-jogi akadálya sincsen.

Az MSZP követeli, hogy a hatóságok pártatlanul járjanak el a nyomozás során és azonnal hozzák nyilvánosságra Király György poligráfos hazugságvizsgálatának eredményét!