Belföld | hóhelyzet havazás
2013. március 15. 11:18

Azonnal intézkedjenek!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a „rendkívüli időjárási körülmények” miatt több mint 100 ezer ember maradt áram, mintegy tízezer pedig víz nélkül.

fotó: MTI

Az országos hóviharral együtt azonban a közösségi hálón és az internetes portálokon is futótűzszerűen terjednek a hírek, amelyek szerint tízezrek kerültek, kerülnek bajba és kiszolgáltatott helyzetbe a tegnap kezdődött hóvihar miatt.

De vajon a rendkívüli idő a baj fő oka? Az eddigiek ugyanis azt mutatják, hogy sem a lakossági tájékoztatás, sem a mentés megszervezése és irányítása nem volt megfelelő.

Rendkívüli az az időjárás, amelyet több mint egy hete előre jelzett az Országos Meteorológiai Szolgálat? Hol van a téli felkészülésről hetekig áradozó Bakondi György és az általa vezetett katasztrófavédelem? Miért nem látták előre a bajt, miért nem hozták meg időben az emberek biztonsága érdekében szükséges intézkedéseket?

Felszólítjuk Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy haladéktalanul utasítsa Pintér Sándor belügyminisztert és az állampolgárok biztonságáért felelős kormányzati szervek vezetőit, hogy tegyék végre a dolgukat!

Mesterházy Attila,
elnök-frakcióvezető