mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 12. 14:09

Azonnal kezdjék el a tömeges és ingyenes tesztelést a szociális intézményekben!

Azonnal kezdjék el a tömeges és ingyenes tesztelést a szociális intézményekben!
Vidéki és fővárosi, állami, önkormányzati és magánkézben lévő idősotthonok példája bizonyítja, hogy a jelenlegi helyzetben az egyetlen felelős döntés a rendszeres tesztelések elrendelése.

A fővárosi vezetés ezt meglépte, azonban azt még mindig nem tudjuk, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos intézkedett-e valamennyi idősotthoni dolgozó és bentlakó teszteléséről mielőtt elrendelte az intézményelhagyási tilalmat a szociális intézményekben. Ha nem így tette, akkor most ismét csak rázárta az ajtót a vírusra, amivel rengeteg embert veszélyeztet.

A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

Továbbá, mivel az állam olyan protokollt alakított ki, hogy két negatív vírusteszttel lehet a két hét karantént elkerülni, elvárjuk, hogy ezek a tesztek legyenek ingyenesek, mert a magyar családok nem tudják megfizetni a két teszt árát, mint ahogy nem bírják a munkából való két hét kiesés terhét sem. Az ingyenes és tömeges tesztelésre a kormánynak rendelkezésre állnak a forrásai. Az MSZP meggyőződése, hogy most, amikor nap nap után dönt rekordot a fertőzöttek száma, nem az oligarchákra, propagandára és stadionokra kell költeni százmilliárdokat, hiszen ebből a pénzből megoldható lenne minden egyes magyar polgár ingyenes szűrése.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni, hogy a tavaszi tragikus események megismétlődjenek.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok