MTI | Belföld, Gazdaság | devizahitelek Varga Mihály
2014. november 10. 17:05

Azonnal mondjon le Varga Mihály!

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azonnali lemondását követeli az MSZP. A párt értékelése szerint a Fidesz ahelyett, hogy megoldotta volna a devizahitelesek problémáját, egy újabbal tetézte azt.

Erről Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke beszélt hétfőn az MTI-nek arra reagálva, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte: gyakorlatilag minden érintett devizahitelre kötelező lesz a forintosítás.

A politikus szerint Varga Mihály azért alkalmatlan feladatára és azért kell távoznia, mert rövid idő alatt kétszer hazudott. Először akkor, amikor azt állította, hogy nem tudott Vida Ildikónak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének "korrupciós érintettségéről" - mondta.

Burány Sándor közölte, másodszor akkor hazudott a miniszter az országnak, amikor azt nyilatkozta, hogy a devizahitelek forintosítása nem lesz kötelező. 

A szocialista képviselő úgy fogalmazott, ami a devizahitelesek ügyében zajlik az több a soknál, betelt a pohár. Értékelése szerint a devizahitelek aktuális árfolyamon való forintosítása azonnal és durván megemeli családok havi törlesztőrészletét.

Burány Sándor közölte, a Fidesz ahelyett hogy megoldotta volna problémát, egy újabbal tetézte azt.