mszp.hu | Belföld | ESZOSZ közlemény
2015. szeptember 01. 11:59

Azonnal nevezzék meg az ESZOSZ-botrány felelőseit!

A milliárdos ESZOSZ-botrányért először a becsapott dolgozók ezreit, majd az MSZP-t hibáztatta a Fidesz-kormány, de tegnap már arról beszélt Csepreghy Nándor, hogy a Miniszterelnökség és az Emmi által lefolytatott vizsgálat során számos szabálytalanságot és visszaélést találtak.

Elképesztő, hogy miközben az MSZP már több mint egy hónapja felhívta a kormány és a közvélemény figyelmét az ESZOSZ foglalkoztatási projektjénél zajló óriási uniós pénzlenyúlásra, addig a kormány egy hónap késéssel jött rá arra, ami már hetek óta nyilvánvaló.
 
Vajon miért nem jutott el a kormány még a cég feljelentéséig sem? Öt hónap alatt 1,3 milliárd forint uniós forrást sikerült eltüntetni. Csak nem az Átlátszó.hu oknyomozó portál információja áll a kormányzati semmittevés hátterében, mi szerint az ESZOSZ-botrány felelősei között számos Fideszhez köthető személy van?
 
Felszólítjuk a kormányt, hogy ne húzza tovább 2800 család, azaz közel 10 ezer ember idejét és azonnal tegye meg a mielőbbi kártalanításhoz szükséges lépéseket! Az MSZP azonnali feljelentést, a felelősök azonnali megnevezését, és valamennyi bajba jutott család azonnali kártalanítását követeli!
 
Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő