mszp.hu | Belföld | mórahalmi óvoda Lázár János
2015. június 16. 13:00

Azonnal vizsgálja ki a Miniszterelnökség a mórahalmi óvoda támogatásának ügyét!

Már évek óta egyházi iskola működik óvoda helyett Mórahalmon, holott a település óvodaépítésre nyert el 200 millió forint európai uniós támogatást a hvg.hu információi szerint. 

Még annál is nagyobb lehet a káosz az átláthatatlan vízfejjé duzzasztott Miniszterelnökségnél, mint amit Lázár János a múlt héten bevallott, ha a támogatások odaítéléséért és a felhasználás jogszerűségének ellenőrzéséért felelős kormányszervnél már egy több százmillió forintos „tévedés” sem tűnik fel.

Miért nincs eljárás a támogatást igencsak megkérdőjelezhetően felhasználó önkormányzat ellen? A kormányzati tehetetlenségre nem mentség, hogy a város fideszes polgármestere márciusban egyszer már országos botrányt okozott, amikor észak-koreai mintára versben mondatott köszöntőt az óvodásokkal a kormányablak megnyitóján!

Felszólítjuk Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy ne tologassa a felelősséget a mórahalmi gyerekeket ebben az ügyben is bábuként rángató önkormányzatra, hanem azonnal járjon el és vizsgálja ki, hogy egy állami fenntartású óvodára szánt több százmilliós uniós támogatás miként landolhatott egy egyházi státuszú iskolánál!

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő