mszp.hu | Belföld
2015. március 22. 11:07

Azonnali cselekvés kell a Honvédségnél!

Amennyiben igazak a Magyar Nemzet értesülései a magyar vadászpilótákkal kapcsolatban, és jól képzett pilóták hagyják el a Honvédség állományát, akkor felelősség nem őket, hanem kizárólag a kormányt terheli! Ez egy újabb súlyos tünete a kormány végtelenül hibás és felelőtlen honvédelmi politikájának.

Az elmúlt öt év honvédelmi döntései a Magyar Honvédség soha nem látott leépítésével egyenlők. Folyamatosan felhívtuk a kormány figyelmét, és felhívjuk most is, hogy Magyarország, és a szövetség biztonságának egyetlen garanciája egy jól működő professzionális haderő fenntartása és folyamatos fejlesztése. Ehhez képest a kormány képességeket épített le, a jól képzett állomány pedig soha nem látott mértékben hagyja el a Honvédséget a tarthatatlan munkakörülmények és a megbecsülés hiánya miatt.

Az elmúlt években világosan kiderült, Hende Csaba alkalmatlan feladata ellátására, szolgaian fejet hajtott azelőtt, hogy az Orbán-kormány leépítse a Honvédséget. Felszólítjuk a kormányt, hogy Magyarország biztonsága érdekében azonnal cselekedjen!

Az általános tartalékból azonnal növelje a Honvédség költségvetését legalább a GDP 1 százalékára! Ez a Magyarország által vállalt védelmi kiadási összegnek még mindig csak a fele lenne. Még tavasszal írja ki a tavalyra ígért halaszthatatlan, nyilvános és átlátható helikoptertendert! A bérfejlesztésen túl azonnal kezdje meg az állomány felszerelésének és munkakörülményeinek fejlesztését!

Amennyiben ezt nem teszi, úgy Magyarország és a magyar emberek biztonságát sodorja veszélybe!


Demeter Márta
országgyűlési képviselő