mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2015. szeptember 21. 15:52

Azonnali fizetésemelést az embereknek!

Azonnali fizetésemelést az embereknek!
Legalább nettó 150 ezer forintos fizetést, és átlag 50 százalékos fizetésemelést követelt az állam működését biztosító embereknek Tóbiás József pártelnök-frakcióvezető a parlament hétfői ülésnapján.

Tóbiás javaslata szerint a közszféra minimális fizetése nettó 150, felsőfokú végzettség esetén 175, egyetemi végzettséggel pedig 200 ezer forint lenne.

A pártelnök kifejtette: a dolgozói szegénység a rendszerváltás óta nem látott méreteket öltött. Egyre nagyobb a kiszolgáltatottság, a közszférában dolgozók eladósodtak. Mint mondta, ezek után nem meglepő, hogy a fiatalok elmennek, a hangulat rémes és kilátástalan.

A politikus figyelmeztette a kormányt, hogy a szociális dolgozók, egészségügyben, a védelemben és a közigazgatásban helytállóknak nem szabad éhbért fizetni, nem szépségtapaszra van szükségük azoknak, aki ma működtetik az országot. Fizetést kell nekik adni, hogy ne akarjanak elmenni – mondta.

Tóbiás József szerint lenne is erre pénz, ha az állam vagyonát a kormány nem sajátjának tekintené: bicskanyitogató presztízsberuházások, Matolcsy György bevásárlásai fölösleges pazarlások, ezek helyett fizetésemelésre kellene költeni.

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok