Azonnali forinterősítésre van szükség!

Felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy az államadósság gyors csökkentése érdekében azonnal kezdje erősíteni a forintot! A kabinet hangolja össze gazdaságpolitikáját a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájával, és olyan kormányzati lépésekre van szükség, amelyek erősítik a magyar nemzeti valutát!

Orbán Viktornak és Varga Mihálynak nem valótlanságokat kellene hajtogatnia a csökkenő államadósságról, hanem be kell fejezniük gyakorlatot, hogy a lakossággal fizettetik meg a gyenge forint és a magas államadósság árát!

Számokkal igazolt tény, hogy hazánk eladósodása csak idén 3000 milliárd forinttal nőtt, s ebben óriási szerepe van a Fidesz-kormány által legyengített forintnak. A 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyon államosítása nélkül az államadósság ma már csaknem 30 ezer milliárd forint lenne, és ebbe a paksi gigahitelt még bele sem számítottuk.

Az MSZP szerint meg lehet, és meg is kell állítani a forint további gyengülését! Itt az ideje, hogy a magyar emberek érdekében Fidesz megfogadja javaslatainkat, és vessen véget a megszorítások sorozatának!

Budai Bernadett,
szóvivő