2012. szeptember 06. 12:43

Azonnali lemondást várunk!

Hibát hibára halmoz az egészségügyi államtitkárság és az égisze alatt működő GYEMSZI. Ami most történt, azt nem lehet hibának nevezni, mondjuk ki: ez a szakmai analfabétizmus tökéletes mintapéldája.

Úgy költött el 1,45 milliárd forintot a kormány a sárga mentőautókra, hogy azok nem feleltek meg a szabványoknak, majd mostanra kiderült, hogy nem tudnak benne betegeket lélegeztetni sem. Ezért utasítás született, amelyben megtiltották, hogy lélegeztetésre szoruló betegeket az új mentőautóval szállítsanak! Újabb adaléka a hazánkban zajló kis magyar nonszenszek sorozatának.

Ezekre az új sárga mentőautókra kétszer annyi pénzt költöttek el, mint amennyibe kerültek, nem feleltek meg a szabványoknak, ezért fél évet kellett várakozni az átszerelésre, majd észrevették, hogy nem lehet bennük a szakmai protokollnak megfelelően - egyszerűen, biztonságosan, kényelmesen - lélegeztetni a betegeket. Ezért a lélegeztetésre szoruló eszméletlen sérülteket, betegeket az utcán - akár -20 fokban is, esőben is - kell lélegeztetni, vagy másik mentőt kell hívni!! Civilizált országokban ilyen utasítás kiadását követően valamennyi felelőst azonnal lemondatják!

Mi ez, ha nem a szakmai ismeretek teljes hiánya?!

Balog Zoltán miniszter, Szócska Miklós és a  GYEMSZI a mai napig nem rendezték a fogyatékkal élő emberek gyógyellátásával kapcsolatos tarthatatlan állapotot, a struktúraváltás és államosítás címén pénzkivonás történik, ezzel párhuzamosan egyre nagyobb káoszt és romló ellátást okoznak az egészségügyben,amit megfejelnek tömeges elbocsátásokkal!

Ne kísérletezzenek tovább a betegekkel, Magyarország nem egy laboratórium, ahol kétes kimenetelű ötleteléseket felelőtlenül lehet folytatni 10 millió lakossal!

Jól látszik, hogy a sehol sem alkalmazott Matolcsy-féle unortodox gazdasági kísérlet is megbukott. Az egészségügyet ne vigyék arra az útra, amiről csak visszafordulni lehet!

A felelősök azonnali lemondását követeljük! Elvárjuk, hogy a kormány vizsgálja felül az elhibázott egészségpolitikát, és teremtsen átlátható, XXI. századi ellátást a magyar lakosság számára!  

Havas Szófia,
a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi és szociális bizottságának alelnöke