mszp.hu | Belföld | fkf köztisztaság sztrájk
2017. február 15. 16:02

Azonnali megoldást az FKF-nél!

Sztrájkot hirdetett a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 FKF-nél működő alapszervezete. Ha egy köztulajdonú vállalat dolgozói sztrájkot hirdetnek, az mindig azt jelzi, hogy a tulajdonos szerepét ellátó politikai vezetők nem hallják meg az utcán, a legalsó szinten dolgozók szavát.

Azt jelzi, hogy az adott szolgáltatást végzők munkáját, jó szándékát, tenni akarását biztosra veszik, sőt, visszaélnek vele. Cinikus és káros az a városvezetés és kormányzás, amelyik azt gondolja, hogy bármit megtehet a köztisztaságért dolgozókkal, mert ezek az emberek sem akarnak szemetes várost, mert el akarják végezni a munkájukat akkor is, ha nehéz körülmények között teszik.

Az FKF sztrájkja egyértelmű jele annak, hogy a Budapesti Városüzemeltetési Holding ötlete jelen formájában megbukott, a kormány ostoba politikájának árát pedig az utcát takarítókkal fizettetik meg. Egyszerű az összefüggés: a magyar kormány milliárdokat szór el presztízsprojektekre, Orbán Viktornak fontos nagy irodára, Várba költözésre, az így elköltött pénzt pedig a köztulajdonú cégek munkatársain is leverik. Az élelmiszerek drágulását messziről sem követi a fizetésemelésük, lehetetlen körülmények között dolgoznak, a kockáztatott egészségüket pedig senki nem fizeti meg nekik.

Ezért azonnali megoldást követelünk az FKF-nél! Normális, érhető béreket az elvégzett munkáért abból a pénzből, ami ma várfelújításra meg fideszesek hobbijára folyik el!

Kunhalmi Ágnes
az MSZP budapesti elnöke

Őrsi Gergely
ügyvezető alelnök