Baja polgármestere csal és hazudik

Az MSZP elnöke a bajai választókörzetben tartott kampánysétája előtt szombaton azt állította, hogy Zsigó Róbert, Baja polgármestere csal és hazudik.


Mesterházy Attila hangsúlyozta: „Látva Baja polgármesterének országos szóvivői tevékenységét azt lehet mondani, ez a polgármester az, aki nemcsak csal, hanem hazudik is”.      

Itt a kampányban csaltak, az országos médiában pedig folyamatosan hazudik Baja város polgármestere – tette hozzá. Véleménye szerint, ez szégyen, mert „Baja városa többet érdemelne”.      


Ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy Teket Melinda elindult, és részt vett ebben a kampányban, ezért fontos ez az eredmény is, hiszen ha ő megnyeri ezt a választást, akkor egy egészen új hang, egy egészen új politikai kultúra tud bekerülni a város önkormányzatába – fogalmazott az MSZP elnöke.      

Szólt arról, hogy Bajnai Gordonnal azt kérték, hogy ne pártpolitikát, hanem a bajai emberek, a körzetben élő emberek érdekét tekintse legfontosabbnak jelöltjük, ha bekerül az önkormányzatba.      


„Mi pedig azért támogattuk, hogy megmutassuk Magyarországnak, az itt élő embereknek, hogy van jobb választás, van jobb jelölt, van jobb program” – tette hozzá.      

Álláspontja szerint a bajai önkormányzati választáson minden megtörtént, amire számíthatnak az országos választások során is.


Mesterházy Attila kitért arra, hogy október 22-én írják alá az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodást. Semmi olyan új körülmény nem merült fel, amely miatt bármelyikünk is átgondolta volna, vagy újragondolta volna ennek a megállapodásnak a megkötését - tette hozzá.      

A sajtótájékoztató után Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Teket Melinda kampánysétára indultak a 3-as választókerület 32-es szavazóköréhez tartozó területen.
    

Vasárnap a bajai 3-as számú választókörzet 32-es szavazókörében azért tartanak megismételt választást, mert a Kecskeméti Törvényszék döntése szerint a szeptember 22-i időközi önkormányzati képviselő-választáson kampánycsendsértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra.