mszp.hu | Belföld | Bakondi Horvátország rendőrség
2015. szeptember 19. 15:17

Bakondi György szereplése maga a biztonsági kockázat!

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken azt mondta: lefegyvereztek negyven horvát rendőrt, akik a Magyarországra vonaton érkező menekülőket kísérték. A magyar rendőrség egy Bakondit cáfoló közleményben tudatta: nem volt semmilyen lefegyverzés, a kísérő rendőrök fegyvertelenek voltak.

A Nemzetbiztonsági bizottság elnökeként, valamint a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökeként Bakondi György pénteki nyilatkozata alapján a következő kérdések soron kívüli kivizsgálását követeljük:

Milyen jogcímen nyilatkozik tömeghisztériát megalapozó, nemzetközi diplomáciai feszültségeket keltő valótlanságokat Bakondi György a rendvédelmi szervek nevében?

Orbán Viktor magához vonta-e a rendőrség és a hadsereg közvetlen irányítását, és ennek okán nyilatkozik-e az ő főtanácsadója?

Mikor történik meg Bakondi György felelősségre vonása és felmentése?

Továbbá felszólítjuk Pintér Sándort és Simicskó Istvánt, hogy nyilatkozzanak ők-e még a felelős kormánytagok a rendőrség és a honvédség tekintetében, tudtukkal és beleegyezésükkel nyilatkozott-e a miniszterelnöki főtanácsadó, vagy már nincs ráhatásuk arra, hogy mi zajlik Magyarország területén!

Molnár Zsolt
a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Harangozó Tamás
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke