Baloldali értékekkel, az ország érdekében fogunk politizálni

Az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselői baloldali értékekkel és az ország érdekében fognak politizálni Brüsszelben; határozott, kőkemény érdekképviselői lesznek a magyar társadalomnak, minden magyar családnak - mondta keddi győri sajtótájékoztatóján a párt EP-listájának második helyén induló Ujhelyi István.

"Ha kell, az asztalra csapunk, de mégiscsak a feladatunk a szövetségek kötése, a támogatók megtalálása, Magyarországnak barátok keresése" - tette hozzá. Kijelentette: az uniós zászló égetését éppúgy elutasítják, mint a Fidesz politikáját. Utóbbi minden, "a kormányzat kudarcaiból fakadó problémára azt válaszolja, hogy ami nem jó, az az Európai Unió hibája, azt Brüsszel okozza, egyébként pedig csak tiszteletet kell követelnünk Brüsszeltől a magyaroknak" - fogalmazott.
    
A szocialista párt listáján az EP-be jutó képviselők nagyon határozottan a magyar érdekeket fogják képviselni, noha ezek "nem biztos, hogy a Fidesz hatalombebetonozó orbáni érdekeinek felelnek meg", jegyezte meg. Európai pártcsaládjukkal közös céljaik között említette meg az élelmiszerek áfájának egyszámjegyűre csökkentését, valamint az adott állam átlagjövedelméhez illeszkedő minimálbér bevezetését.
    
Azzal, hogy a kormányzat nem csúsztatta egybe az országgyűlési és az EP-választásokat, nem csupán négymilliárd forintot dobott ki az ablakon, de "jól látható módon szeretne egy nagyon alacsony rézvételt, szeretné, ha magyar társadalom észre sem venné, hogy volt itt valami európai parlamenti választás; ez illik az orbáni stratégiába, de kifejezetten káros az országra nézve" - mondta az ellenzéki politikus.
    
Ujhelyi István, aki ma köszönt le a parlamenti alelnöki posztról, Magyarország szégyenének nevezte, hogy egy volt szkinhed került állami vezetői tisztségbe. Szerinte ez is azt bizonyítja, Orbán Viktor "ördögi politikai terve" a baloldalt addig zilálni szét, amíg el nem éri, hogy - legalábbis látszatra - a rezsimjével szemben csak a "szélsőséges, radikális, a fasisztoid eszméket sem mindig tagadó Jobbik" áll szemben második politikai erőként.