mszp.hu | választás 2014 Salgótarján
2014. március 30. 21:35

Baloldali győzelem Salgótarjánban!

Fekete Tamás, a kormányváltók jelöltje nyert Salgótarjánban a vasárnapi időközi önkormányzati választáson.

Az MTI beszámolója szerint

Tizenkilenc szavazat előnnyel a 27 éves jelölt szerezte meg a salgótarjáni időközi választáson a VII. számú. választókörzet megüresedett képviselői helyét vasárnap – közölte Tóthné Kereked Andrea az MTI-vel.

A választást azért kellett kiírni, mert a nógrádi megyeszékhely VII. számú körzetének képviselője, Ispán András tavaly december 18-án elhunyt. A körzetben 2344-en voltak választásra jogosultak. Az önkormányzat jegyzői irodájának vezetője hozzátette: 678-an adtak le szavazatot, az időközi választáson így 28,9 százalékos volt a részvételi arány.     

A baloldal jelöltje, Fekete Tamás 279, a függetlenként indult Szabó Csaba (a Keresztény Értelmiségi Szövetség elnöke) 260 szavazatot kapott. A Magyar Munkáspárt politikusa, Bánházi György 75, míg a Jobbik által támogatott független Klenóczky Sándor 36 és a szintén független Tóth Tamás 28 voksot gyűjtött be.

Az MSZP "nagyon pozitív jelzésnek tartja" Fekete Tamás győzelmét az országgyűlési választás előtt egy héttel - mondta az MTI-nek Budai Bernadett szóvivő. Hozzátette: 2010-ben 100 szavazattal maradt le az MSZP-s jelölt a Fidesz jelöltjével szemben, most viszont annak ellenére sikerült itt győzni, hogy a közvélemény-kutatások alapján ez a körzet billegő volt.

Reméljük, hogy a közvélemény-kutatások előrejelzéseinél jobb eredményt tudnak elérni a "kormányváltó erők" a jövő hét végén országosan is - mondta a szóvivő.