mszp.hu | Belföld | Fejlesztéspolitika
2019. április 29. 13:08

Bangóné már bocsánatot kért; beszéljünk a patkányhelyzetről

Bangóné Borbély Ildikó már bocsánatot kért „patkányozós” mondata miatt mindazoktól, akik esetleg megbántódtak; beszéljünk tárgyszerűen az alapproblémáról, a patkányirtásról – mondta Horváth Csaba, az MSZP várospolitikusa hétfőn az ATV Start című műsorában.
Rámutatott: Bangóné a bocsánatkéréssel lényegesen többet tett, mint például Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke, aki elhíresült „köteles” beszédében kötelet ajánlott mindazoknak, akik nem értenek vele egyet, és azóta sem kért bocsánatot.
A fővárosi patkányhelyzetet ismertetve Horváth elmondta: az tavaly nyáron vált súlyossá, amikor Budapest fideszes vezetése egy többször módosított közbeszerzési kiírás után lecserélte azt a bábolnai vállalatot, aki 47 éve sikeresen patkánymentesen tartotta a fővárost.
 
A kiválasztott új cég 6 millió forinttal aláígért a bábolnaiaknak, így 252 millió forintért vállalta a munkát. Néhány hónap múlva azonban kiderült: azt nem képesek elvégezni, ezért kértek és kaptak még 650 millió forintot.
 
„Ön tud-e még olyan közbeszerzésről a világon, ahol valaki megnyer egy versenyárral valamit, a feladatot képtelen ellátni, ezt maga beismeri, és azért kér még 650 millió forintot, hogy egyébként képes legyen rá? (…) Nehéz másnak értelmezni, mint korrupciónak” – mondta Horváth.
 
Az új cég városi környezetben „soha a büdös életben nem irtott patkányt” – mondta. A bábolnaiak azóta felajánlották: hajlandóak az általuk eredetileg kért árért a teljes patkánymentes állapotot helyreállítani, de a főváros nem reagál, csak mosakszik.
 
Bangóné esetleges lemondatásának felvetésére Horváth azt mondta: teljesen mindegy, mit csinál az MSZP, a Fidesz propagandagépezete ezt a kampányelemet „végig fogja nyomni” az EP-választási kampányban. „Ha nem ez lett volna, akkor a Fidesz előállít egy másik politikai terméket” – mondta.
 
Felidézte, hogy a Fidesz nagyjából 75%-os médiatúlsúlyban lévő propagandagépezete korábban Nagy Blanka érettségiző diáklányt vette célba, hogy „megmutathassa fantasztikus erejét (…) gyenge nőkkel szemben.”
 
Bangóné mondata sem kapott volna ekkora figyelmet, ha nem lenne éppen választási kampány – mutatott rá.
 
„Az alapprobléma az mégiscsak, hogy hogyan lesz Magyarország egy normálisabb hely. A Fidesz az európai parlamenti kampányt arra akarja felhasználni, hogy sok mandátuma legyen, a sok mandátumot pedig arra akarja felhasználni, hogy még többet lophassanak el az Európai Unió pénzéből” – mondta.
 

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok