mszp.hu | Belföld
2020. február 28. 14:49

Bangóné: Senki nem játszhat a magyar emberek egészségével!

Bangóné: Senki nem játszhat a magyar emberek egészségével!
Átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatot kezdeményez az MSZP a kéztisztító és -fertőtlenítő termékeknél, miután kiderült: egy NER-közeli vállalat több ilyen termékét hatástalanság miatt visszavonták – mondta Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s politikus.

Felszólította a kormányt: bontson szerződést a céggel.

„Következménye kell, hogy legyen annak, ha valaki az emberek egészségén vagy biztonságérzetén akar nyerészkedni” – mondta Bangóné pénteken sajtótájékoztatón.


Elismerését fejezte ki az országos tisztifőorvosnak, hogy a lehető leghamarabb döntött a termékek visszavonásáról, mert, mint a koronavírus-járványra utalva elmondta, fontos a gyors reagálás a mostani járványügyi helyzetben.

De aggodalmát fejezte ki, hogy termékek sok helyre eljutottak, így a kecskeméti egészségügyi és szociális intézményekbe, a MÁV-hoz és a Főpolgármesteri hivatalba, de webáruházakon keresztül eljuthattak ezen kívül szinte bárhová.

Az első lépés a visszavonással megtörtént, de az MSZP elvár egy másodikat is: azonnal rendeljen el a kormány egy átfogó vizsgálatot, hogy kiderüljön: milyen állami intézmények, hatóságok és cégek rendeltek ezekből a termékekből, azután azonnal mondja fel a szerződéseket az érintett céggel.

„Senki nem játszhat nem játszhat magyar emberek egészségével! Se a kormány, se a Fideszhez köthető vállalkozók” – hangsúlyozta. Hozzátette: a vállalat egyébként az állami közbeszerzések nagy nyerteseit közé tartozott, „kimondhatjuk, hogy a NER-nek a része”.

A koronavírustól függetlenül továbbra is borzalmas állapotok vannak ma a magyar egészségügyben, ezért a kormány első intézkedései között annak kellene lennie, hogy az egészségügy több forrást kapjon – mondta.