mszp.hu | Belföld | provokátorfigyelő nyílt levél
2015. április 15. 10:39

Bárány Balázs következő, egyben remélhetőleg utolsó nyílt levele a Fidelitashoz „Provokátorfigyelő” ügyben

Kedves Fiatal Bolsik!

Ebbe most csúnyán belebuktatok. Pedig sokan szóltak, mi is, nem is egyszer, hogy ez a listázós feljelentgetős összeírogatós házmestertempó nem oké. De ti persze ezt is jobban tudtátok.

Még márciusban Pétervalfi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökéhez fordultam a Provokátorfigyelő ügyében, és hivatalos vizsgálatot kértem. Átvettem a választ. Nem fogtok neki örülni.  

Képzeljétek, azt írja, hogy semmi nem lesz a kis besúgós bulitokból. Mert, hogy létezik egy fránya jogszabály, az a neve hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, amelynek a 4. § (1) bekezdésének második mondata alapelvként rögzíti, hogy "az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.".

Amit ti akartok csinálni az pedig se nem tisztességes, se nem törvényes. Péterfalvi Attila tehát arra szólít fel benneteket, hogy:

1. távolítsátok el a honlapotokról a Provokátorfigyelővel kapcsolatos közleményeteket;
2. szüntessétek meg a [email protected] e-mail címet;
3. és töröljétek az eddig arra beérkezett e-maileket.

Esetleg még egy harsányabb bocsánatkéréssel meg lehetne mindezt fejelni, lehet, hogy szimpatikusabbak lennétek tőle. Minderre harminc napotok van.

Tudjátok, nagyon nem lennék most a helyetekben. Mert lehet, hogy a honlapotokról majd lekapargatjátok ennek a nyomait, de a magyar fiatalok emlékezetéből nem lesz ilyen egyszerű. Számunkra ti most már örökké az a társaság lesztek, akik 2015-ben azt hitték, hogy hatvan évvel korábban van. Bár a gazdapártotok parlamenti újságíró-megfigyeléses mutatványa óta nem is csodálom, hogy miért lehet ez.

Amin ti most a Fidesszel átmentek, az nem más, mint hosszú kimúlása gonosz rendszereteknek. Üzenem a Fidesz politikusainak: vége van! Nincs kétharmad, nincs társadalmi többség sem, annyiszor veszítetek időközit, ahányszor indultok. De ti ezt úgy tűnik, még nem értitek, és ugyanolyan gőggel szaladgáltok körbe a listáitokkal, mint 5 éve.

Ne vegyétek személyesnek, de előbb-utóbb el fog jönni az az idő, amikor nem fog benneteket eltartani a kormányotok ilyen-olyan zsíros állásokban, úgyhogy nem ártana összeírnotok, hogy mihez is értetek ti pontosan azon kívül, hogy ügyesen helyezkedtek el az ötvenes évek világában, és vakon teljesítetek őrültnél őrültebb parancsokat. Mert ez a tulajdonság - akkor már - nem annyira lesz piacképes. És lehet, hogy a végén ti magatok fogtok listára kerülni - azok listájára, akikre soha többé senki nem fog szavazni!

További sok sikert kívánok a magyar közéletben!

Budapest, 2015. április 15.

Üdvözlettel:

Bárány Balázs,
az MSZP Országos Elnökségének tagja