Bárhova lépünk, ott Mészáros terem

Bárhova lépünk, ott Mészáros terem
Az épülő szilvásváradi lovas stadionról az Indexen megjelent képek a kormány politikájának illusztrációi. Mészáros Lőrinc további gazdagodásáért képesek tönkretenni az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelyét. Hiszen semmi sem hiányzott jobban a magyaroknak, mint egy hatalmas betonépítmény a Szalajka-völgybe.

A Fidesznek semmi sem drága, ha Mészáros Lőrincről van szó. Orbán pénztárosa annak ellenére folytathatja a munkát, hogy amit eddig épített a lovasközpontban, az használhatatlan. Sőt 4,6 milliárd helyett 6,2 milliárd forintot fizetnek neki az ócska munkáért.

Kritizálni azonban nem lehet. Ha egy szakmai vezető felhívja a figyelmet a hiányosságokra, akkor először egy államtitkár emlékezteti arra, hogy kitől is kapja a fizetését, majd kirúgják az állásából. A Fidesznek nem számít, hogy az egész beruházás túlárazott, szakmailag rossz, hogy nagy területen kell fákat kivágni, hogy teljesen szétrombolják a látképet. A lényeg, hogy Mészáros rendszeresen megkapja a részét a közpénzből.

2018-ban a kormányváltás után a közpénzmilliárdosok nem verseny nélküli állami megbízásokat fognak kapni, hanem külön adókulcsot. A jogtalanul szerzett milliárdokból van mit visszafizetniük a magyaroknak.