mszp.hu | Belföld
2021. február 27. 12:51

Bárkát építeni nem akkor kell, amikor már itt az özönvíz, hanem előtte!

Bárkát építeni nem akkor kell, amikor már itt az özönvíz, hanem előtte!
Miniszterelnök úr, egy jótanács: bárkát építeni nem akkor kell, amikor már itt az özönvíz, hanem előtte!

Az Ön dolga nem az, hogy az idejét bent töltse a "közszolgálati" rádióban és válságkezelés helyett csak széttárja a kezét, hogy „a helyzet drámaian romlik”. Ezt látjuk.
Öntől nem azt várják az emberek, hogy kérdésessé tegye: az egészségügy bírni fogja-e a terhelést, hanem, hogy megoldja a problémát! Most akar emelt szintű készültséget elrendelni, amikor az orvosok és az ápolók hónapok óta minden erejüket megfeszítve küzdenek a gyilkos vírus ellen? Hány bőrt akar még lehúzni ezekről az emberekről?

A fertőzés meredeken emelkedik, 15 ezret közelíti a járványban elhunyt honfitársaink száma, és most megint kapkodnak.

Bárkát építeni nem akkor kell, amikor már itt az özönvíz! Miniszterelnök úr, ön elkésett! Ön késve és rosszul reagált! Eddig kellett volna felkészülni, nem pedig most kapkodni! Tíz évük volt az egészségügy megerősítésére! Minden megvolt hozzá, a parlamenti felhatalmazástól, a külső gazdasági fellendülésig, helyette a saját pecsenyéjüket sütögették.

Tudja, miért terjed így a harmadik hullám? Tudja, hol fertőzik egymást az emberek? A munkahelyeiken! Azért mennek betegen is dolgozni, mert a Fidesz-rezsim még mindig nem ad 100 százalékos táppénzt a karantén idejére! Pedig mi számtalanszor javasoltuk, de önök még tárgyalni sem hajlandók erről! Ez már nem hiba, ez bűn!

Azt mondja, korlátozni kell a külföldi, afrikai utazásokat? Elárulom: nem a bolti eladók, a rendőrök és a vendéglátósok utazgatnak a Maldív-szigetekre, a francia Riviérára és más egzotikus helyekre! Beszéljen a saját haverjaival!

Oltani kell! Oltani muszáj! Mi is ezt mondjuk! De vakcinával nem lehet jóllakni! Bezárni, büntetni, korlátozni bárki tud, ahhoz nem kell különösebb tehetség! Az Ön dolga az lenne, hogy segítsen a munka nélkül maradt embereknek, a bezárásra ítélt kisvállalkozásoknak, a nyugdíjukból megélni képtelen időseknek, a közszolgáltatásokat fenntartó önkormányzatoknak!

Ehelyett mit csinál? Egyszerűen levegőnek nézi azt a 300 ezer állástalant, akiknek a fele már semmilyen ellátást nem kap, kifosztja az önkormányzatokat, kivérezteti a kisvállalkozásokat, és magukra hagyja az időseket. Mi javasoltuk, hogy növeljék az álláskeresési támogatás összegét nettó 100 ezer forintra és adják legalább 9 hónapig! Javasoltuk, hogy mindenhol legyen 80 százalékos bértámogatás! Adjanak tisztességes nyugdíjat az időseknek, és szálljanak le az önkormányzatokról! Szégyen, hogy Önök ezt meg sem hallották!

És még valami… Miniszterelnök úr, ne tábornokosdit játsszon a kórházakban, hanem hagyja abba az egészségügyi dolgozók zsarolását! Alávaló dolog a frontvonalban küzdő ápolókat és nővéreket azzal fenyegetni, hogy ha nem írják alá a számukra előnytelen szerződésüket, akkor elveszítik a munkájukat és soha többé nem dolgozhatnak az egészségügyben!

Ez aljasság! Halasszák el az új egészségügyi jogviszony bevezetését! Ha a Fidesz-rezsim képtelen segíteni, legalább ne akadályozza azokat, akik életüket kockáztatva küzdenek a járvány ellen!

Kapcsolódó párttagok