mszp.hu | Belföld | közalkalmazottak
2015. július 27. 13:10

Becsülje meg a kormány az államot kiszolgáló alkalmazottakat!

Július hónapban a köztisztviselők és a közalkalmazottak helyzetéről is tartott sajtótájékoztatót Szabolcs – Szatmár –Bereg megyében Halmi József, az MSZP megyei alelnöke. Mivel akkor a fideszes politikus végkielégítési botránya elvette a megyei sajtófelületek nagy részét és a politikát követő megyében élő lakosság figyelme is a fideszes Simon ügyre koncentrált, az általa akkor elmondottakat újra hangsúlyozni kívánjuk… 

Lázár show műsorában bejelentette az államtitkárok jövedelmét illetően eltörlik a plafont, eközben a köztisztviselőknek nyolc éve nem volt emelve a bére. – fogalmazott Halmi József.

Az önkormányzati dolgozóknak van közvetlen kapcsolata az ott élőkkel, és rálátása a településen élők életére, és nekik ma nagyon alacsony a jövedelmük. Talán még náluk is rosszabb helyzetben vannak a közintézményekben dolgozó közalkalmazottak, akik megalázó bérért dolgoznak, - nem az óvónőkről és a pedagógusokról beszélt, akiknek valamilyen szinten igyekezett a bérét a kormány rendezni - hanem azokról a fizikai dolgozókról, dajkákról, karbantartókról, takarítókról, konyhai kisegítőkről, gépkocsivezetőkről, akik béremelés nélkül maradtak, és megalázó bérrel szolgálják az államot. A minimálbérhez kell néha hozzáigazítani a bérüket, és van, hogy nem kapnak annyi fizetést, mint az ügyfelek, akik megkeresik segítségért a közintézményt, amelyben ezek az emberek is felelősségteljes munkát végeznek.  – mondta. A kormány rossz intézkedéseinek az áldozatai ők is, csakúgy, mint az elmúlt héten említett fiatal felnőttek.

Követeljük, hogy ne csak duma legyen a 25 milliárd forint elkülönítése a köztisztviselők béremelésére! Követeljük ezennel a közalkalmazottak béremelését is, és az egészségügyben dolgozók béremelését is!  Hiszen ma az ápolónők becsületessége, és hivatástudata miatt nem omlott még össze az ellátórendszer. - hangsúlyozta Halmi József.

Emellett az országgyűlési képviselők főállásuk mellett különböző alapokon újabb posztokat osztogatnak a megyében ma is maguknak. A hónap aktualitása, Fidesz ügyek tekintetében a  Simon Miklós végkielégítés és szabadságmegváltás címen 2014 őszén a felesége jóvoltából többlet milliókhoz jutott. Óriási etikai vétségnek tartja mindezeket a szocialista politikus. A Fidesz újra bebizonyította, hogy nem ismerik a tisztességet, a becsületet, csak a mutyit a lopást és a csalást.  – fogalmazott. A képviselő felszólította Simon Miklóst az MSZP Megyei Területi Szövetsége nevében, hogy az akkor felvett milliókat fizesse vissza Nyírbogát javára!