mszp.hu | Belföld, Külföld | közlemény | Európai Unió
2018. július 23. 12:51

Beismerő vallomás: a Fidesz a zsarolástól sem riad vissza!

Beismerő vallomás: a Fidesz a zsarolástól sem riad vissza!
Súlyos kijelentéseket tett a Fidesz egyik európai parlamenti képviselője, amelynek komoly következményei kell, hogy legyenek. Schöpflin György a Népszavának adott interjújában egyértelművé tette, hogy ha az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fidesz EP-képviselőit, akkor „komolyabban veszik majd Matteo Salvini ajánlatát” az Európai Parlamenten belül felállítandó EU-ellenes frakció kapcsán. Schöpflin hozzátette, hogy a Fidesz részvételével így létrejön majd egy olyan blokkoló kisebbség, amely működésképtelenné teheti az egész Európai Uniót.
Ez egyértelmű és konkrét zsarolás. Erre eddig csak az európai közélet kútmérgezői vetemedtek. Felszólítom a Fidesz vezetőségét és az EP-delegációjának vezetőit, hogy tegyék világossá: osztják-e Schöpflin György zsaroló megállapításait és készek-e koalícióra lépni az Európai Unió szétverésében érdekelt szélsőségesekkel?!
 
Ezek a súlyos kijelentések is világossá teszik a jövő évi EP-választások tétjét. A Fidesz készen áll a hazánk békéjét és gyarapodását garantáló európai közösség teljes szétverésére. Ahhoz, hogy Magyarországot az európai fősodorban tudjuk tartani nem a Fidesz-KDNP zsaroló politikusaira, hanem a magyar érdekeket képviselő hazafiakra van szükség.
 
Ujhelyi István,
EP-képviselő
az MSZP EP-kampányfőnöke