Békemenet - toborzás megyénkben

Megyénkben állami intézményekben toborozzák a békemenet résztvevőit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében olyan szervezési folyamat zajlik, amely megengedhetetlen. Arról kaptunk ugyanis jelzést, hogy olyan megyei intézményekben toboroznak a budapesti békemenetre résztvevőket, amely intézmények állami fenntartásban vannak, és amely intézmények dolgozói éppen ezért állami függőségben élnek. A vezetők erős pressziót próbálnak gyakorolni munkatársaikra, hogy - az egyébként munkaszüneti napon - menjenek Budapestre, a békemenetre.

Úgy gondolom, hogy ez megengedhetetlen, hiszen nyilvánvalóan pártpolitikai tartalmú rendezvényre az állami alkalmazottak kötelező kivezénylése az elmúlt 20 évben nem fordult elő Magyarországon – hangsúlyozta dr. Veres János, megyei elnök.

Az  még inkább megengedhetetlen körülmény, hogy a szervezés során az állami tulajdonú intézmények állami tulajdonú gépjárműveket kívánnak igénybe venni ehhez a budapesti utazáshoz.

Éppen ezért dr. Veres János egy hivatalos levelet írt Németh Péternek, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások főosztályának megyei kirendeltség vezetőjének. Felhívta a figyelmét arra, hogy ez egy helytelen kezdeményezés, ami ma a megye több intézményében zajlik.

Feltette azt a kérdést is, hogy ki fizeti a tervezett utazásnak a költségeit, illetve milyen hátrányok érik azokat a dolgozókat, akik nem kívánnak részt venni ezen a megmozduláson.

Sajnos nem kapott választ a mai napig erre a kérdésre, de a szocialista képviselő reméli, hogy mielőbb meg fog érkezni a válasz. Emellett felszólította a sajtó nyilvánosságán keresztül az érintett vezetőt, hogy intézkedjen, akadályozza meg, szüntesse meg a hozzátartozó intézményekben az állami alkalmazottak nyíltan politikai tartalmú rendezvényre való toborzását, hiszen egy demokratikus országban nem lehet ilyen eszközöket alkalmazni, amit ma a kormánypárt megenged magának.