2012. augusztus 20. 12:03

Békét Magyarországon!

Elfogadhatatlan mindaz, ami Cegléden történt a tegnapi napon és az éjszaka folyamán. Az MSZP elítéli a szélsőjobbos csoportok félelemkeltő megjelenését a város külterületi utcáiban.

Elítéljük és elutasítjuk azt a szélsőséges szándékot, amely megbélyegezni, kirekeszteni, eltüntetni akarja a magyar cigányságot, hazánk legnagyobb kisebbségét. Szomorú, hogy az államalapítás, a nemzet egységének és összetartozásának ünnepén vannak, akik ilyen akciókra vetemednek.

Magyarország nem akar háborúban, konfliktusban élni. Magyarország békét akar, nyugalmas, kiszámítható életet, biztonságos jövőt. A szélsőjobbosok akciózása, félelemkeltő gyűlölködése nem csak a gyűlölet aktuális célpontjait sérti, hanem minden magyar állampolgárt. A gyűlöletkeltés minden magyartól elveszi a szabadságot, elveszi a békés jövőt. Megakadályozása, legyőzése minden magyar ember közös érdeke.

A kirekesztés kampányait szervező, kitaláló cinikus manipulátorokat le kell állítani, felelősségre kell vonni, a szélsőséges eszmék által megtévesztetteknek pedig alternatívát kell mutatnunk. Csak akkor élhetünk teljes békességben, ha mindenki, aki ma hallgat a gyűlölet szavára megérti, hogy a saját vesztébe rohan.

Szolidaritásunkat fejezzük ki a munkájukat végző rendőrökkel, akik tették és teszik a dolgukat, a szélsőjobbos szervezkedés idején megakadályozták a gerjesztett konfliktus elszabadulását.

Kunhalmi Ágnes
elnökségi tag
    
Teleki László
elnökségi tag