MTI/mszp.hu | Belföld | jelöltbemutató választás 2014
2013. november 22. 18:52

Bemutatkoztak a Békés megyei jelöltek

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mutatta be az MSZP és az Együtt-PM Békés megye négy választókerületében induló közös egyéni jelöltjeit pénteken Békéscsabán, sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI


A pártelnök a jelöltek bemutatását megelőzően az MSZP-nek a személyi jövedelemadóról szóló terveiről elmondta, ha kormányra kerülnek megszüntetik az igazságtalan, egykulcsos adót, helyette szolidaritási alapon működő adórendszert vezetne be. Az egykulcsos adórendszerrel 1,7 millió adózó nyert és 2,5 millió vesztett - tette hozzá.

Békés megye négy választó kerületéből háromban az MSZP jelöltje indul, egyben pedig az Együtt-PM-é. Mesterházy Attila a jelöltekről azt mondta, hogy mindegyikükre közös jelöltkén tekintenek.

Az 1-es számú választókerületben (Békéscsaba és környéke) Miklós Attila, az MSZP városi szervezetének elnöke indul. Ő 2002 óta önkormányzati képviselő, és a munkahelyteremtés, valamint az elvándorlási hullám mérséklése mellett a helyi kis- és közepes vállalkozások helyzetbe hozását tűzte ki célul.


A 2-es számú körzetben, Közép-Békésben (Békés, Szarvas és környékük) Rejtő József, szarvasi agrárvállalkozó, mezőgazdasági termelő a párt jelöltje. A mezőgazdaság fejlesztését tartja fontos célnak, amely megítélése szerint a vidékfejlesztés és az elmaradt térségek felzárkózásának elengedhetetlen feltétele.

A 3-as számú választókerületben (Gyula és környéke) Bod Tamás újságíró az Együtt-PM jelöltje indul. A jelölt programja szerint korszakváltásra van szüksége Magyarországnak a kormányváltást követően.

A 4-es számú dél-békési választókerületben (Orosháza, Battonya és környékük) Varga Zoltán, szocialista országgyűlési képviselő indul. A mérnök-közgazdász 2006 óta tagja a parlamentnek, emellett az MSZP megyei elnöke is. Célja a rendkívül eltérő gazdasági fejlettségű választókerületi kistérségek felzárkóztatása, többletforrások bevonása a helyi vállalkozások versenyképessége és a foglalkoztatás érdekében.