MTI/mszp.hu | Belföld | jelöltek választás 2014
2013. október 03. 17:21

Bemutatkoztak a Csongrád megyei jelöltek

Az MSZP és az Együtt-PM Csongrád megyei jelöltjei munkájukkal, teljesítményükkel bizonyították elkötelezettségüket a térségért, az országért, a nemzetért - jelentette ki Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke csütörtökön Szegeden.

Azok a választópolgárok, aki az MSZP és az Együtt-PM szövetségére adják le szavazatukat, biztosak lehetnek abban, hogy voksuk hasznosulni fog, és hozzájárulnak az Orbán-kormány menesztéséhez, majd az Orbán-rendszer leváltásához – mondta a politikus a két párt Csongrád megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón.


Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője kijelentette, szervezete erős, programalapú elvi megállapodást kötött az MSZP-vel. A jelölteknek kormányváltást és egy új politikai korszakot kell elhozniuk Magyarországra – tette hozzá.

A Csongrád megyei 1-es, szegedi körzetben az MSZP jelöltje Szabó Sándor, a megyeszékhely polgármesteri hivatalának kabinetvezetője lesz. A másik szegedi körzetben, amelyhez Mórahalom is tartozik Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok korábbi igazgatója indul az Együtt-PM Szövetség jelöltjeként. A 3-as szentesi és csongrádi központú körzetben Komáromi Zoltán (Együtt-PM) háziorvos, míg a 4-es Hódmezővásárhelyt és Makót magában foglaló körzetben Varga Péter apátfalvi polgármester, az MSZP megyei elnökhelyettese küzd meg a képviselői helyért.


Botka László, az MSZP országos választmányi elnöke emlékeztetett arra, Csongrád megyében az emberek többsége szocialista vezetésű településen él. A baloldal erősségét az adta, hogy a Csongrád megyei országgyűlési képviselők mélyen hittek a helyi politika önállóságában.

A szegedi polgármester - aki nem indul egyéni mandátumért - úgy fogalmazott, az az új országgyűlési képviselőktől is azt várják el, hogy ne a "nagypolitika" képviselőinek tekintsék magukat, hanem a helyi érdekeket jelenítsék meg a parlamentben.