Bemutatkoztak a szocialista felelősök

Az MSZP Területi Szövetsége bemutatta Békéscsabán azt a négy felelőst, akik a következő időszakban az új országgyűlési választókerületekben képviselni fogják a szocialista pártot. A feladatuk felkészíteni saját térségükben a helyi szervezeteket a következő választásokra.


- Az új választókerületekhez igazodva az elnökség jóváhagyásával négy választókerületi felelős megbízása történt meg a napokban – kezdte mondandóját Varga Zoltán, az MSP Békés megyei elnöke.

Így Békéscsabán és környékén Miklós Attila, szarvasi központtal Rejtő József, gyulai központtal Suchné Szabó Edit, míg Orosházán, illetve a volt Mezőkovácsházi Járás nagy részén Varga Zoltán kezdi meg munkáját a következő napokban.

- A választmány döntése alapján a felelősök jelenleg nem országgyűlési képviselőjelöltek, csak jelölt jelöltek. Az országos elnökség és az országos választmány döntése alapján év vége felé kristályosodik ki, kik lesznek majd az országgyűlési képviselőjelöltek – folytatta Varga Zoltán.

A most bemutatott jelöltek feladata, hogy a saját területükön a helyi szervezeteket felkészítsék a következő választásokig annak érdekében, hogy a párt elérje célját.

- A cél pedig nem más, mint leváltani a kormányt. Meg kell nyitni az utat a demokratikusabb országkép kialakulásához – tette hozzá Varga.

Suchné Szabó Edit füzesgyarmati, 2010 óta tevékenykedik a helyi képviselő-testületben egyetlen szocialista képviselőként. Agrármérnök és vidékfejlesztési szakmérnök, jelenleg pályázatírással foglalkozik.

- A legfontosabb feladatomnak a felzárkóztatást, az itt élők életminőségének javítását tekintem, ezért dolgozom. Egyre nagyobb a szegénység és a leszakadás, nincs munka, ez a fő probléma. Munka kell és megélhetés – összegezte céljait a képviselőasszony.

Rejtő József szarvasi, az MSZP alakulása óta tag. Agrármérnök, ezen a területen dolgozik, 19 éve pedig saját vállalkozását igazgatja, 400 tejelőtehénből álló gazdaságot vezet. Mint mondja, a nagypolitikában újoncnak számít, azonban igyekszik minél intenzívebb közösségi munkát végezni. Egy civil szervezet elnöke, és az MSZP Szarvasi Szervezetének tagja.

- Megélhetés, társadalmi igazságosság, több demokrácia – így lehet megfogalmazni azt, amire szükség van. Ehhez viszont piac kell, mert ha nincs, nem lehet értékesíteni. Az előző évben elveszített piacokat vissza kell állítani – fogalmazta meg terveit Rejtő.

- A környező településeken alapszervezeteket kell létrehozni, illetve szimpatizánsokat kell találni, akik segíteni tudják a felkészülést. A helyi testületben a kritikus hangvételt folytatni fogjuk, lesznek konstruktív javaslataink – így vázolta feladatait Miklós Attila, a békéscsabai szervezet elnöke.

Hozzátette: fontos, hogy a helybeliek helyben találjanak munkát, ehhez a foglalkoztatásbővítés a legfontosabb feladat.

A felelősök teljesítményszinteket tűztek ki, amiket el kell érniük, ezeket ellenőzik, megvalósításukkal tekinthetik munkájukat sikeresnek.


Sztahovics Zsuzsa