MTI/mszp.hu | Belföld | jelöltbemutató választás 2014
2013. december 04. 19:13

Bemutatta nógrádi országgyűlési képviselőjelöltjeit az MSZP

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mutatta be pártjának a két Nógrád megyei választókerületben induló egyéni képviselőjelöltjét szerdán Salgótarjánban.

Mesterházy Attila a jelöltek bemutatása előtt azt mondta, az MSZP kezdeményezi az Európai Bizottság által is ezermilliárdosra becsült, be nem fizetett adók behajtását a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, illetve a történtek kivizsgálását a rendőrség és az Állami Számvevőszék közreműködésével.

Úgy fogalmazott, hogy ha ennek az összegnek csak egy része befolyik a költségvetésbe, szükségtelenné válik a megszorítások egy része.

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az MSZP önállóan indítja a választásokon Boldvai Lászlót, a párt megyei elnökét és Borenszki Ervin nógrádi alelnököt. Mindketten évtizedek óta aktív közéleti tevékenységet fejtenek ki az MSZP színeiben, országgyűlési képviselői tapasztalataik is vannak.

Az 1-es számú választókerületben (Salgótarján, Bátonyterenye, Pásztó és környékük) Boldvai László indul, aki 1994 óta országgyűlési képviselő. Programjában a munkahelyteremtés, a megyeszékhelyet sújtó elvándorlási hullám megállítása szerepel a fő helyen. Ehhez azonban – ahogyan fogalmazott – mind zöld-, mind barnamezős fejlesztésekre szükség van.

A 2-es számú körzetben, (Balassagyarmat, Rétság, Szécsény és környékük) Borenszki Ervin, az MSZP Nógrád megyei alelnöke indul, aki 2006 és 2010 között volt országgyűlési képviselő. Ő a munkahelyteremtés és az oktatás fejlesztése mellett a vidék természeti adottságainak, a megye területének 40 százalékát meghaladó erdőknek a jobb kihasználását tartja a legfontosabbnak.