mszp.hu | Kecskemét
2014. augusztus 22. 12:15

Bemutatta önkormányzati képviselőjelöltjeit a kecskeméti MSZP

Pénteken délelőtt tartotta Kecskeméten, a Kossuth-szobornál önkormányzati jelöltbemutatóját az MSZP helyi szervezete. Az indulók rövid bemutatása mellett a párt hat legfontosabb ajánlása is elhangzott.

Rendhagyó módon Király József egy bocsánatkéréssel kezdte beszédét. A nyolc év szocialista kormányzás miatt elfordult támogatóktól, szimpatizánsoktól kért elnézést, s megkövette őket azért, hogy a kormányzás alatti politika magára hagyta őket.

„Ezért megfizettünk, de tanultunk belőle!” – hangsúlyozta a szocialisták helyi első embere.

Kiemelte, hogy az első lépést már megtette a szervezet, ugyanis azok, akik a baloldalt ebbe a helyzetbe hozták, már nem az MSZP tagjai, illetve a legutóbbi kongresszuson már nem kaptak vezető pozíciót a tagságtól.

A többi demokratikus párttal való szövetségkötésről elhangzott, hogy bár minden tőlük telhetőt megtettek a szocialisták vezetői, ám a közös indulás lehetősége „elszállt”, mert az egyik párt újbóli feltételekkel állt elő. Az MSZP összevont taggyűlése egyöntetűen megszavazta azt, hogy támogatják a független polgármesterjelölt, Hugyecz Zoltán indulását. Továbbá arról is szavaztak, hogy a szervezet mind a tizenöt választókerületben önállóan méretteti meg magát az október 12-ei önkormányzati választásokon.

Király József hozzátette, hogy a „Közösen Kecskemétért” mozgalmat már másfél hónapja beindították, s a választ adó kecskemétiek véleménye alapján kristályosodott ki az a hat pont, amelyet ajánlanak a Hírös Város lakóinak.

A pontok a következőek:

Eltöröljük az óvodai és bölcsődei díjakat, azaz ingyenessé tesszük minden kecskeméti család számára.

Az utak és járdák felújítását azonnal elkezdjük az ott élők bevonásával. Mindezt nem csak választási fogásként, hanem az elkövetkezendő 5 évben folyamatosan végezzük.

Közterületeink, játszótereink azonnali rendbetétele, azok folyamatos kezelése, karbantartása. (Nem csak a választások idején!)

Kerékpáros közlekedés szabályos és biztonságos feltételeinek kialakítása. Őrzött biciklitárolókkal kiépítésével együtt.

Közbiztonság növelése, a városrészi rendőrőrsök újranyitásával és a polgárőrség megerősítésével.

Tiszta, átlátható közélet és városi gazdálkodást ígérünk. Így nem lesznek KSE Kft-s, 400 milliós fiktív számlázások a városháza közreműködésével, valamint több tízmilliós „szakértői, tanácsadói” megbízások.

Ezután a jelöltek bemutatása következett. Kiemelték, hogy önkormányzati jelöltjeik között nincs kétes, besúgó múlttal rendelkező egyén, s nincs bűnpártolással megvádolt ember sem.

Az MSZP jelöltjei:

Az MSZP jelöltjei arra kérték a szimpatizánsokat, választópolgárokat, hogy aláírásukkal támogassák őket, amelyet megtehetnek már hétfőtől a Katona József tér 18. alatt található irodában.

1. vk. Petőfiváros – Riczu Péter
2. vk. Hetényegyháza – Bálint Imre
3. vk. Máriaváros / Belváros – Dr. Brúszel László
4. vk. Széchenyiváros / Arany J. Isk. – Dobos József
5. vk. Széchenyiváros / Szentgyörgyi A. Isk. – Kalló Julianna
6. vk. Széchenyiváros / Máriahegy – Dr. Dobos Adrienn
7. vk. Vacsihegy – Nagy Kálmán
8. vk. Belváros – Király József
9. vk. Műkertváros / Erzsébetváros – Orbán Gyula
10. vk. Hunyadiváros – Király Szabolcs
11. vk. Műkertváros / Rendőrfalu / Kósafalu – Halász Gábor
12. vk. Kisfái, Szeleifalu – Dr. Labuda Zsolt
13. vk. Árpádváros – Laskovics Diána
14. vk. Alsó – és Felsőcsalános / Szarkás / Kadafalva / Úrihegy – Szénási Tibor
15. vk. Méntelek, Katonatelep, Borbás – Juhász Roland