Bemutatta somogyi jelöltjeit az MSZP és az Együtt-PM

Bemutatták az MSZP és az Együtt-PM somogyi országgyűlési képviselőjelöltjeit csütörtökön Kaposváron. A két párt közötti megállapodás alapján a négyből egyben - a Kaposvár központú 1-es választókerületben - az Együtt-PM állíthat jelöltet.

Fotó: MTI


A jelöltbemutató sajtótájékoztatón Karácsony Gergely, az Együtt-PM társelnöke azt mondta, szerettek volna egy új arcot ajánlani az emberek bizalmába, ezért esett a választásuk Huszka Imrére, aki évtizedek óta a helyi közélet aktív tagja, jól ismeri a helyi közéletet, problémákat, de eddig nem vállalt politikai szerepet.

A politikus úgy fogalmazott, büszke arra, hogy újságíróként ismert jelöltjük vállalkozott arra a közös feladatra, hogy 2014-ben kivegye részét a kormányváltásból.

Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese a három somogyi választókerületben induló szocialista jelölt bemutatásakor hangsúlyozta, az esélyegyenlőség megteremtését, a hátrányos helyzetű családok és a vidék felzárkóztatását, a szegénység, a munkanélküliség elleni küzdelmet tűzték ki célul.

Szerinte az emberek "az elmúlt három év tükrében azt tapasztalják, hogy egy kettészakadt Magyarországon élünk, ahol a magyar családok közül nagyon sok számára a lecsúszás, az elszegényedés a mindennapos veszélyek közé tartozik" - mondta a politikus, hozzátéve, hogy baloldali értékeket valló politikai közösségként ebbe nem törődhetnek bele.

Simon Gábor ismertetése szerint a pártszövetség megállapodása alapján a barcsi központú 2-es választókerületben Csendesné Murányi Ibolya önkormányzati képviselőt, az MSZP somogyi nőtagozatának elnökét, a Marcali központú 3-as választókerületben Harján Dávid korábbi kaposvári önkormányzati képviselőt, a párt megyei alelnökét, a Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK) megyei elnökét, a siófoki központú 4-es választókerületben pedig Harangozó Gábor országgyűlési képviselőt, az MSZP megyei elnökét, a párt választmányának elnökhelyettesét indítják az országgyűlési választáson.