2011. március 31. 16:21

Benzin lett az iskolatejből!

Megdöbbenve értesült az MSZP arról, hogy a fideszes városvezetés döntése értelmében pénzhiány miatt április elseje után már nem kapnak iskolatejet az óvodások Miskolcon. Az iskolatej egy részét az állam, egy részét pedig a helyi önkormányzatok fizetik, így juthatnak a gyerekek minden nap tejtermékhez. Körülbelül húszmillió forintot kellene adnia a városnak ahhoz, hogy a program tovább folytatódhasson.

Miskolcnak nincs évi 20 milliója a gyerekekre? Szégyen! Ráadásul tudjuk, hogy a fideszes többség nem most szembesült a pénzhiánnyal, a márciusban elfogadott idei költségvetésben eleve csökkentették az iskolatejre fordítható pénzt, méghozzá 60 millióról 51 millióra!

Városunkban több mint 5400 óvodás gyerek él, ők azok, akiknek nem jut összesen 20 millió a 40 milliárdos költségvetésből. A hivatal azzal védekezik, hogy a kötelezően vállalt feladatot teljesíteni kell, az önként vállaltról azonban bizonyos esetben le kell mondani.

Talán kötelezően vállalt feladat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Repülőklub támogatása is? A szervezet ugyanis éppen 20 millió forintos támogatást kap a várostól idén. Korábban nem volt erre lehetőség, nem is kaptak pénzt. Most igen, az óvodásoknak viszont nem jut tej. Benzin lett az iskolatejből!

Szégyellje magát a fideszes városvezetés! Követeljük, hogy a repülőklubnak szánt összegből folytassák az iskolatej programot. Inkább a gyerekeknek jusson minden nap egy pohár ital, mint a magánrepülőgépek motorjába többszáz liter benzin!

 
Az MSZP miskolci önkormányzati frakciója nevében:
Dr. Simon Gábor, frakcióvezető