Béren kívüli juttatást a félegyházi kórház dolgozóinak

A félegyházi kórházban dolgozó orvosok, szakdolgozók és munkatársak életét beárnyékolta az a bizonytalanság, amely az egészségügyben dolgozók kormányzati béremelését kísérte. A létszámhiány és a fiatal orvos utánpótlás hiánya miatt a félegyháziak szakellátása egyre nehezebb.

2017-ben az MSZP képviselőinek támogatásával a város önkormányzata – a környező településekkel együtt –14.454.000 forinttal segíti a rendelőintézet színvonalának növelését, a várólisták csökkentését. Eszik Bence, a Művelődési és Szociális Bizottság szocialista tagja az év utolsó ülésén szót emelt a kórházban dolgozókért: “Nem feledkezhetünk meg azokról a dolgozókról sem, akik életben tartják a félegyházi egészségügyet.

Naponta hallhatjuk, hogy városunk költségvetése milyen stabil lábakon áll, így az önkormányzatnak lehetősége, sőt kötelessége kigazdálkodni a kórházi dolgozók (260 ember) béren kívüli juttatását.” Eszik kezdeményezésére a bizottság határozattal döntött arról, hogy készüljön részletes kidolgozás a kórházi dolgozók egyszeri, 10.000 Ft összegű béren kívüli juttatására.

A decemberi testületi-ülésen Horváth Tamás önkormányzati képviselő(MSZP) is javaslatot tett arra, hogy a jövőben ne csak az ellátást támogassa az önkormányzat, hanem teremtsen lehetőséget személyek, munkájukat lelkiismeretesen végző egészségügyi dolgozók alkalmi, béren kívüli juttatására.

Dr. Körtvélyessy András kórházigazgató megköszönte és üdvözítendőnek nevezete a kezdeményezést, miszerint egyes dolgozók elismerésére fordítana forrást az önkormányzat. Mint mondta, az egészségügyben dolgozóknak ezek a motivációk nagyon sokat jelentenek.

A bizottság tagjai rendkívüli ülés keretében holnap, január 10-én fognak döntést hozni a félegyházi kórház dolgozóinak támogatásáról.

Kapcsolódó párttagok