Béren kívüli juttatást a félegyházi kórház dolgozóinak

A félegyházi kórházban dolgozó orvosok, szakdolgozók és munkatársak életét beárnyékolta az a bizonytalanság, amely az egészségügyben dolgozók kormányzati béremelését kísérte. A létszámhiány és a fiatal orvos utánpótlás hiánya miatt a félegyháziak szakellátása egyre nehezebb.

2017-ben az MSZP képviselőinek támogatásával a város önkormányzata – a környező településekkel együtt –14.454.000 forinttal segíti a rendelőintézet színvonalának növelését, a várólisták csökkentését. Eszik Bence, a Művelődési és Szociális Bizottság szocialista tagja az év utolsó ülésén szót emelt a kórházban dolgozókért: “Nem feledkezhetünk meg azokról a dolgozókról sem, akik életben tartják a félegyházi egészségügyet.

Naponta hallhatjuk, hogy városunk költségvetése milyen stabil lábakon áll, így az önkormányzatnak lehetősége, sőt kötelessége kigazdálkodni a kórházi dolgozók (260 ember) béren kívüli juttatását.” Eszik kezdeményezésére a bizottság határozattal döntött arról, hogy készüljön részletes kidolgozás a kórházi dolgozók egyszeri, 10.000 Ft összegű béren kívüli juttatására.

A decemberi testületi-ülésen Horváth Tamás önkormányzati képviselő(MSZP) is javaslatot tett arra, hogy a jövőben ne csak az ellátást támogassa az önkormányzat, hanem teremtsen lehetőséget személyek, munkájukat lelkiismeretesen végző egészségügyi dolgozók alkalmi, béren kívüli juttatására.

Dr. Körtvélyessy András kórházigazgató megköszönte és üdvözítendőnek nevezete a kezdeményezést, miszerint egyes dolgozók elismerésére fordítana forrást az önkormányzat. Mint mondta, az egészségügyben dolgozóknak ezek a motivációk nagyon sokat jelentenek.

A bizottság tagjai rendkívüli ülés keretében holnap, január 10-én fognak döntést hozni a félegyházi kórház dolgozóinak támogatásáról.

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53