Bereznai Csaba távozzon a közéletből!

Méltatlanná vált az alpolgármester a tisztességes tatabányaiak képviseletére.  

Bűncselekményt követett el Bereznai Csaba, Tatabánya fideszes alpolgármestere a Veszprémi Törvényszék jogerős ítélete szerint. Mint ismeretes, Bereznai nyolc évvel ezelőtt 7,5 millió forintot utalt át az általa vezetett Majki Népfőiskola számlájáról két biztosítónak úgy, hogy az életbiztosítások kedvezményezettje ő és egy hozzátartozója volt.

Mindez példátlan, hisz Tatabánya történetében még nem fordult elő, hogy a város egyik vezetőjénél a bíróság jogerősen bűncselekményt állapítson meg.

Az MSZP szerint Bereznai Csabának távoznia kell a tatabányai közéletből, mivel városunk tisztességes polgárait nem képviselheti egy olyan ember, akinek esetében a bíróság jogerősen megállapította, hogy bűncselekményt követett el. Ezért felszólítjuk a hűtlen kezelés kísérletéért jogerősen elítélt Bereznai Csabát, hogy távozzon posztjáról, adja vissza mandátumát és kérjen bocsánatot!

Tatabánya jó híre megköveteli, hogy minden döntéshozó párthovatartozástól függetlenül, egységesen, nyilatkozatban határolódjon el attól, amit Bereznai Csaba elkövetett. Schmidt Csaba polgármester felelőssége, hogy azonnali hatállyal kezdeményezze a bűncselekményt elkövető Bereznai Csaba felmentését, mivel csak így biztosítható a városi közgyűlés további működésének hitelessége.

MSZP Tatabányai Szervezete