MTI/mszp.hu
2011. május 25. 10:48

Bérkompenzációt az önkormányzati cégek dolgozóinak!

Legalább az infláció mértékével megegyező béremelést javasol az MSZP a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló cégek 300 ezer forintnál kevesebbet kereső dolgozóinak - közölte Horváth Csaba, a párt fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

A szocialista frakció ez ügyben módosító javaslatot nyújt be a testületnek.

Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes elképesztőnek nevezte, hogy van olyan 100 százalékos fővárosi tulajdonú gazdasági társaság, amelynél nem tervezik az alacsonyabb keresetűek bérkompenzációját.

A szocialista képviselő a Budapesti Temetkezési Intézetet nevezte meg példaként, ott forráshiány miatt nem emelnék a béreket, miközben a társaság menedzsmentdíjat fizet a Budapesti Városüzemeltetési Központnak, ahol az idei évre tervezett, átlagos, hónapra lebontott jövedelem mintegy 900 ezer forint. Mint mondta, elfogadhatatlan, hogy éppen egy önkormányzati cégnél nem valósul meg a bérkompenzáció.

Horváth Csaba arról számolt be, hogy az MSZP-frakció nevében módosító javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy "a testület hasson oda, hogy a 300 ezer forint alatti átlagjövedelműeknél legalább 5 százalékos, a várható inflációt elérő mértékű béremelés legyen".